Luković (MUP): Danas pronađeno još 157 iregularnih migranata i 289 komada municije različitog kalibra 1Foto: MUP

Pomoćnik direktora policije Dejan Luković izjavio je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju sa izvršenjem zadataka na suzbijanju iregularnih migracija svim raspoloživim sredstvima i da je danas pretragom terena pronađeno 157 iregularnih migranata na području Subotice i Kikinde, saopštio je MUP.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 157 iregularna migranta, 289 komada municije različitog kalibra, delove uniforme, kao i određenu količinu narkotičkih sredstava i lekova“, izjavio je Luković i dodao da se upravo nalaze na jednom od ileganih kampova, u blizini Subotice, odakle se iregularni migranti prevode i prevoze u zapadne zemlje.

Kako se navodi, u ovoj akciji policija je izvršila i kontrolu 43 objekta u kojima se pružaju usluge smeštaja iregularnim migrantima.

„Takođe, pronađeno je i osam pasoša turskih državljana“, naveo je Luković i još jednom ponovio da MUP ima snage, volje i želje da nastavi sa intenzivnijim radom na suzbijanju iregularnih migracija, kako bi se stanovništvo osećalo bezbedno i sigurno.

Policija nastavlja akcije i na području Sombora i Pirota, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari