Magločistač: Počela da propada tek otvorena fontana u Subotici 1Ilustracija Foto: D. M.

Na novoj fontani u Subotici, vrednoj oko milion evra, nekoliko dana od svečanog otvaranja pojavile su se pukotine i ulegnuća, objavio je lokalni portal Magločistač.

Na fotografijama na tom portalu vidi se kako su kamene kocke na pojedinim mestima već ulegle a na jednom mestu iz njih, mimo fontane, takođe šiklja voda.

Nova fontana u strogom centru Subotice sa 77 prskalica raspoređenih u pet koncentričnih krugova svečano je puštena u rad pre tri dana.

Gradonačelnik Bogdan Laban rekao je na otvaranju da je, zahvaljujući novoj fontani i uređenju trga, Subotica dobila izgled kakav grad te veličine i zaslužuje, a pre svega „na radost njenih građana“.

„Sve projekte koje smo pokrenuli, uglavnom smo i završili, a ono što nas u narednom periodu očekuje, jeste završetak izgradnje Akva parka na Paliću“, naveo je tada Laban.

Radovi na rekonstrukciji dela Gradskog trga i izgradnji nove fontane trajali su od februara do avgusta, a vrednost investicije bila je 123,5 miliona dinara.

Nova fontana je izgrađena na mestu stare, Zelene fontane, koja je bila jedan od simbola Subotice.

Zelena fontana od „žolnai“ keramike po nacrtu beogradskog arhitekte Svetislava Ličine izrađena je 1971. godine, ali je sve do 1985. bila smeštena u dvorištu Gradske kuće jer je njeno postavljanje bilo skupo.

Građani i stručna javnost su se početkom godine pobunili protiv rušenja stare i izgradnje nove fonatane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari