Mahmutović podnosi privatne tužbe 1Foto: Medija centar

Više od 30 lekara Opšte bolnice u Novom Pazaru i dalje traži ostavku ili smenu v. d. direktora Meha Mahmutovića, za koga tvrde da je najodgovorniji za lošu organizaciju u borbi protiv korone. Lekari su tražili razgovor sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, koji ignoriše njihove zahteve.

U međuvremenu su pojedini potpisnici peticije „Ujedinjeni protiv kovida“ i zahteva za odlazak v. d. direktora smenjeni sa svojih položaja u novopazarskoj bolnici, a Mahmutović je počeo da podnosi privatne tužbe protiv lekara, građana, ali i pacijenta koji su javno govorili o dešavanjima u toj zdravstvenoj ustanovi.

Prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, Mahmutović je tužbe za povredu ugleda i časti podneo protiv nekoliko lekara, potpisnika peticije za njegovu smenu, a zbog njihovih stavova iznetih u medijima.

Privatnu tužbu Osnovnom sudu u Novom Pazaru predao je i protiv specijaliste oralne hirurgije Dina Mustafića, koji je na društvenim mrežama objavio svoja iskustva o sedamnaestodnevnom lečenju od kovida 19 u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Mustafić je u telefonskom razgovoru potvrdio da je primio Mahmutovićevu tužbu. Tužba je stigla i Aladinu Paučincu, koji je jedan od građana koji protestuju protiv Mahmutovića ispred zgrade bolnice.

Paučinac kaže da je Mahmutović protiv njega podneo dve tužbe vredne 300 hiljada dinara, zbog objava na Fejsbuku i da ga neće pokolebati, već da će „obraćajući više pažnje na svoj rečnik“ još jače nastaviti borbu za istinu o svim dešavanjima u Novom Pazaru od početka epidemije korona virusa i smenu odgovornih.

Dr Dženana Detanac situaciju u novopazarskoj bolnici opisuje kao napetu.

„Rukovodstvo panično pokušava da reši sve što je zanemarivano prethodnih meseci, a na šta su lekari potpisnici peticije ukazivali. Opisala bih to kao brod koji tone na kom kapetan panično pokušava da zatvara rupe koje puštaju vodu“, izjavila je Detanac za N1.

Istakla je da je u toku revanšizam, pošto su smenjene njene kolege sa funkcija koje su obavljali bez obrazloženja i zamerki na dosadašnji rad.

Naglasila je da je među smenjenim načelnicima i dr Vasović, dečji hirurg sa 33 godine staža koji je na funkciji načelnika 13 godina i niko do sada nije imao zamerku na dosadašnji njegov rad.

„Ostaje da sumnjamo šta stoji iza toga, poklopilo se toliko stvari da je očigledno da je potpisivanje peticije razlog za smenu“, navodi Detanac. Navodi da u toj ustanovi nema komunikacije između potpisnika peticije i direktora Mahmutovića.

Pismo Aide Ćorović

Aktivistkinja Aida Ćorović uputila je javno pismo direktoru bolnice u Novom Pazaru Mehu Mahmutoviću, kojim „bivšeg prijatelja“ poziva da se „ponese kao čovek“ i podnese ostavku. „Ne mogu a da se ne zapitam šta se desilo s tobom u ovih nekoliko poslednjih godina. Kad sam te upoznala, ima tome već nekoliko decenija, upoznala sam simpatičnog, vrlo posvećenog lekara, pedijatra, koji je voleo svoj posao i koji je predano brinuo o dečjem zdravlju… znam kako si se borio i izborio da renoviraš dečje odeljene koje je godinama bilo u katastrofalnom stanju. I sećam se jako dobro, da sam ti jednom prilikom, kada si ulazio u aktivan politički život, u šali rekla da vodiš računa da ne postaneš još jedan dobri lekar koji se pretvorio u lošeg političara. Nažalost, moja šala se obistinila u razmerama u kojim nisam mogla mogla da verujem da će biti realizovana“, navela je ona u pismu.

Ovaj prilog sufinansira grad Novi Pazar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari