Majdanpek: Osnovci i srednjoškolci učestvuju u konkursu “Krv život znači” 1Foto: Crveni krst Srbije

Svakog proleća Crveni krst Srbije raspisuje konkurs „Кrv život znači“ koji kroz učeničke radove predstavlja poziv svim zdravim ljudima da se uključe u dobrovoljno davanje krvi. Konkurs je ove godine otvoren do 31. marta, a uz posredovanje Opštinske organizacije Crvenog krsta uključiiće se osnovci i srednjoškolci iz majdanpečke opštine.

Tradicionalni konkurs “Krv život znači” prilika je da školska populacija koja još uvek nije stasala da postane dobrovoljni davalac, svojim literarnim i likovnim radovima postane promoter ove humane akcije, kažu za Danas u majdanpečkom Crvenom krstu.

-U odnosu na dosadašnje, kriterijumi za ovogodišnje takmičenje su malo izmenjeni u kategoriji stariji osnovci i srednjoškolci od kojih se očekuju vizuali, posteri i forme kratkih poruka, dok će mlađi osnovci kao i do sada, raditi likovne i litararne radove – rekla nam je sekretarka Crvenog krsta Majdanpek Tanja Golubović.

Konkurs sa propozicijama već je prosleđen obrazovnim ustanovama na području majdanpečke opštine. Po završetku konkursa, prikupiće radove i proslediti ih Crvenom krstu Srbije.

Budući da su učesnici ovog tradicionalnog konkursa iz majdanpečke opštine postizali dobre rezultate, u Crvenom krstu Majdanpek se nadaju da će se osnovci i srednjoškolci odazvati i svojim radovima predstaviti značaj dobrovoljnog davanja krvi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari