Majdanpek: Sve više obolelih od kovida, uglavnom lakša klinička slika 1Dom zdravlja Majdanpek, Foto:J.B.K.

Prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova u Majdanpeku je registrovano 168, a u Kladovu 242 inficirana korona virusom.

Skoro 90 pacijenata pregledano je juče u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja. Prisustvo virusa je testiranjem potvrđeno kod 31 od 78 testiranih osoba.

Od 6. januara, od kada u ovoj zdravstvenoj ustanovi računaju peti talas korone, virusom je inficirano 226 osoba. Blaža klinička slika prisutna je kod većine pacijenata i samo su dva pacijenta hospitalizovana u kovid bolnicama van Majdanpeka.

U ukupnom broju obolelih dve trećine čine nevakcinisani kojih je 115. Na teritoriji majdanpečke opštine vakcinisano je oko 50 odsto odraslog stanovništva, a poslednjih dana nije bilo zainteresovanih za imunizaciju prvom dozom vakcine protiv kovida.

Od 168 kovid bolesnika, osam su zdravstveni radnici, a virusom je inficirano i 19 dece do 17 godina. Iako ima izlečnih od kovid infekcije, broj novozaraženih na dnevnom nivou je veći, pa u Kladovu svakodnevno raste broj obolelih.

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra2, virus je potvrđen kod 34 pacijenta i na teritoriji opštine su 242 osobe obolele od kovida i ovo je najveći broj obolelih od početka pandemije.

U ovoj je opštini do sada virusom inficirano 3.578 osoba, izlečena su 3.224 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je 112 pacijenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari