U februarskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Majdanpeku prikupljene 22 jedinice, u Negotinu 47 1Foto: J. B. K.

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u Majdanpeku i Negotinu organizovane redovne mesečne akcije doborovljnog davanja krvi. Nadležni u Opštinskim organizacijama Crvenog krsta ocenjuju da su bile uspešne.

Od početka ove godine Opštinska organizacija Crvenog krsta Majdanpek je u saradnji sa niškim Zavodom za transfuziju krvi sprovela dve akcije. U januaru je prikupljeno 28 jedinica, a u februaru 22.

-Ova cifra će biti veća, jer ćemo u ponedeljak, 28. februara imati akciju u kojoj učestvuju radnici Ziđina za koju se do sada prijavilo 70 radnika. Prema postignutom dogovoru sa ovom kompanijom, akcije dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u Ziđinu biće organizovane poslednjeg ponedeljka u mesecu – rekla je za Danas sekretarka majdanpečkog Crvenog krsta Tanja Golubović.

Od nje saznajemo i da je tokom prošle godine u akcijama prikupkjeno 600 jedinica dragocene tečnosti, a da je plan bio 500.

Juče je sa uspehom, akcija dobrovoljnog davanja krvi sprovedena i u Negotinu koju je u saradnji sa niškim Zavodom za transfuziju krvi uspešno sproveo negotinski Crveni krst.

Akciji se odazvalo 49 Negotinaca, čak šestoro je prvi put dalo krv i prikupljeno je 47 jedinica. Jučerašnjoj akciji u februaru je prethodila još jedna i tokom dve akcije prikupljeno je ukupno 97 jedinica.
Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi u Negotinu će biti organizovana 16. marta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari