Majka učenice iz škole Vladislav Ribnikar pisala direktoru: Zašto, posle svega, roze majice? 1Foto: FoNet

Majka učenice beogradske osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, Gordana Gavrić uputila je pismo direktoru te škole, povodom obaveštenja da deca sutra dodju na nastavu u „roze majicama“ jer će biti organizovan dan borbe protiv nasilja.

Ona je večeras u izjavi agenciji Beta zapitala, kome je posle svega što se dešavalo to palo na pamet, te podsetila i na nedavni incident s pronadjenim nožem u školi.

Dodala je da su roditelji dobili obaveštenje od razrednih strarešina da je sutra u školi dan borbe protv nasilja i da nastavnici i deca treba da budu obučeni u roze majce.

„Pismo je moja reakcija na to obaveštenje …Roditelji su ogorčeni, kada je u petak bio taj nazovi inicident sa nožem (u školi), …škola ima policijace koji dežuraju na ulazu i ima obezbedjenje a nož su pronašli učenici,… da li je to normalno“, kazala je ona.

Zapitala je i šta radi obezbedjenje na ulazu u školu, te zašto deca, kada se proširili ta informacija, nisu puštena da dodju kućama.

„Prva sam to pitala a razredne mi je odgvorila da je to naredbe direktora da deca ne mogu da odu dok im ne dodju roditelji…pa deca viših razreda sama odlaze i dolaze u školu“, kazala je ona.

Zapitala je i „da li je to normalno“, te dodala da „za pet minuta ne može da se stvori u školi“.

„Onda, nastavnicima je rečeno da je neki predmet u pitanju, da nije nož …zašto se krila informacija kada se odmah znalo da je nož …i deca su bila u panici i morala su da ostanu na nastavi“, kazala je Gavrić.

Prema njenim rečima, od direktor je dobila obavaštenje o tome šta se dogodilo ali poslepodne.

„Njegovo je bilo da obezbedi bezbednost dece u školi…i posle svega toga nas neko poziva da nam deca budu obučena u roze majce…to je tako ponižavajuće“, kazala je ona.

Kazala je i da su rodtelji ogorčeni što se posle 3. maja (2023. kada je učenik ubio 10 djaka i domara) u toj školi „ništa ne dešava“.

„Što sutra direktor ne bi izašao, ako se bori protiv nasilja, i kazao da će deo škole da bude Memorijalni centar…i kome je palo na pamet da našu decu poziva da dodju u roze majcama…“, kazala je ona.

MUP Srbije je 23. februara potvrdio da je kod jednog učenika te škole pronađen nož, ali je naveo  i da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari