Mala sa Barbadosa postala je pop ikona, a onda se povukla: Rijana posle 6 godina pauze peva na Superboulu 1Rijana, foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Pop zvezda Rijana će nastupati na poluvremenu Superboula u februaru 2023. godine. Vest je munjevitom brzinom obišla svet, a potvrđena je na njenom zvaničnom Instagram i Tviter nalogu uz prigodnu fotografiju lopte za američki fudbal.

Finale jednog od najprestižnijih i najskupljih sportskih takmičenja u Sjedinjenim Američkim Državama, Superboul, održava se svake godine, a prema tradiciji, poluvreme ovog sportskog događaja rezervisano je za najveće svetske zvezde koje zabavljaju publiku spektakularnim nastupima.

Mnogim zvezdama je velika čast što su odabrani i pozvani od strane organizatora da nastupe na ovom spektaklu, jer osim što imaju mogućnost da njihov nastup pogledaju milioni ljudi, dobro zarade.
Rijana će obeležiti Superboul 2023. godine, a ono što je zanimljivo jeste da je 2019. odbila da nastupi na ovom događaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Naime, Rijana je odbila nastup na Superboulu 2019. solidarišući se s bivšim igračem američke Nacionalne fudbalske lige (NFL) Kolinom Kapernikom koji je tada dobio otkaz u ekipi zbog klečanja tokom izvođenja himne, zbog čega nije dobio novi angažman.

Mnogi s nestrpljenjem iščekuju Rijanin nastup, naročito zbog činjenice da od 2016. godine i albuma “Anti”, nije izbacila nijednu novu pesmu i profesionalno se potpuno posvetila svojoj kozmetičnoj liniji. A zauzeta je i novom ulogom majke.

Na poznatom stadionu do sada smo gledali Madonu, Bijonse, Eminema, Džej Lo, Šakiru, Ledi Gagu, Džastina Timberlejka, Rolingstonse i mnoge druge…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Robin Rijana Fenti (34) rođena je u malom mestašcetu Sent Majkl na karipskom ostrvu Barbados u veoma problematičnoj porodici. U ranoj mladosti prodavala je odeću s ocem Ronaldom, a njegova zavisnost od alkohola i opojnih droga obeležila je njeno detinjstvo. Otac je često bio nasilan prema njenoj majci Monici, a kada je imala 14 godina, roditelji su se razveli. Ima dva mlađa brata, Rorija i Redžada Fentija.

Interesovanje za muziku pokazala je već sa 7 godina, a 2003. je osnovala bend koji su činile još dve devojke. Njihov nastup je nekim čudom odgledao i američki producent Evan Rodžers. Kako je sam kasnije naglasio, u trenutku kada je Rijana ušetala u sobu, potpuno je zasenila druge dve devojke, preneo je Business Insider.

Rijana je zatim dobila privatnu audiciju, a ubrzo je na sastanak pozvana i njena majka kako bi bio dogovoren put u SAD na snimanje demo pesama koje bi se zatim slale producentskim kućama. Jedna od tih pesama bila je i “Pon de Replay”, singl kojim se Rijana predstavila celom svetu.

Njena pesma je završila u rukama Džej Zija, ali u početku je suprug slavne Bijonse bio skeptičan u vezi pevačice koja mu je ubrzo postala glavna uzdanica. Njegov tadašnji šef nakon audicije mu je jasno poručio kako ne sme da pusti Rijanu iz zgrade bez potpisivanja ugovora. Ugovor se sastavljao do tri ujutro, a Rijana se brzo preselila u SAD kod čoveka koji ju je otkrio i njegove supruge, a ostalo je istorija.

Rijana je danas modna i muzička ikona, ali i bjuti i modni mogul. Prema godišnjoj listi Forbsa za 2022. godinu , među novim milijarderima našla se Rijana koja u ovom trenutku drži prestižno prvo mesto u muzičkoj industriji, s bogatstvom od 1,7 milijardi dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Njen ljubavni život nije bio pošteđen drama i problema.  Od 2009. do 2016. bila je u turbulentnoj vezi s reperom Drejkom, a pre njega svetska javnost svedočila je nasilnoj i toksičnoj vezi sa Krisom Braunom, koja se završila zabranom prilaska. Sreću je pronašla u zagrljaju dečka i kolege ASAP Rokija (33) s kojim je u maju dobila sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari