Mali na pitanje o ostavci: Hvala, doviđenja 1Foto: KRIK

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas nije želeo da odgovara na pitanja o ostavci, dok su okupljeni oko njega sprečavali novinare KRIK-a i Istinomera da mu priđu i postave pitanja, navodi se u saopštenju KRIK.

Gradonačelnik je, kako dodaju, lično rukom odgurnuo novinarku Istinomera.

Mali nije odgovorio na pitanje KRIK-a da li će podneti ostavku zbog nedavnih otkrića da je lično organizovao rušenje u Savamali, kao i o slučajevima prikrivanja imovine u koje je umešan. „Hvala. Doviđenja“, kratko je rekao Mali.

Bilo je teško prići gradonačelniku jer su njegovo obezbeđenje i drugi okupljeni gurali novinare, pokušavajući da zaštite Sinišu Malog od pitanja. Gradonačelnik inače već nedeljama izbegava novinare, a služba za informisanje Grada Beograda prestala je da obaveštava o događajima na kojima se on pojavljuje.

Novinarima su građani dojavili da će Mali doći danas u Rakovicu da prisustvuje početku izgradnje kanalizacione mreže.

Kada su se novinari KRIK-a i Istinomera pojavili Milosav Miličković, državni sekretar MUP-a, stao je između novinara i gradonačelnika pokušavajući da spreči novinare da dođu do Malog. Narodna poslanica Srpske napredne stranke Dušica Stojković pokušala je da novinara KRIK-a spreči da snimi događaj stavljajući ruku ispred njegovog mobilnog telefona. Malog je štitio i mladić koji je oktobra 2015. novinarima KRIK-a oduzeo foto-aparat kada su takođe gradonačelniku pokušavali da postave pitanja o 24 stana koja je kupio u Bugarskoj. Zaštitnik građana nije uspeo da otkrije identitet te osobe.

Gradonačelnik Siniša Mali je i lično rukom odgurnuo novinarku Istinomera Milku Domanović koja je ga je pitala za rušenje u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

„Prvo me je obezbeđenje odgurnulo kako bi me sprečili da postavim pitanje, a onda je to učinio i sam Mali. Stavio mi je ruku posred leđa, snažno me je odgurnuo i nastavio dalje“, ispričala je nakon događaja Domanović za KRIK.

Ceo događaj i obraćanje novinara KRIK-a i Istinomera gradonačelniku, pogledajte u videu.

Podsetimo, Siniša Mali se krije od medija od kada je KRIK objavio intervju sa njegovom bivšom suprugom Marijom Mali u kojem je rekla da joj se gradonačelnik pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali. Ona je otkrila i nove detalje o njegovom ofšor poslovanju, imovinu koju skriva, kao i da mu je pomogla da lažno prijavi određene prihode Agenciji za borbu protiv korupcije.

U međuvremenu, gradonačelnik prisustvuje različitim događajima u gradu, ali se oni ne najavljuju svim medijima, pa njima prisustvuju samo pojedini mediji naklonjeni vlasti – poput novinske agencije „Tanjug“ ili televizije „Studio B“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mA1fJz0ZMXc]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari