Manojlović: Vlast da prihvati zahteve građana umesto što ih pljuje po tabloidima 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predstavnik pokreta „Kreni-promeni“ Savo Manojlović pozvao je danas vlast da prihvati zahteve građana koji protestuju zbog Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, umesto što predstavnike ekoloških organizacija „pljuje po tabloidima“.

„Ako vlast zaista misli da je ovo zavera stranih plaćenika i stranih sila protiv njih, neka ispadne mudra pa usvoji ova dva zahteva i tako osujeti cilj tih svetskih centara moći koji misle da žele da ih uklone“, naveo je Manojlović u izjavi agenciji Beta.

Manojlović je dodao da će ekološke organizacije nastaviti da sa gradjanima organizuju mirne proteste jer „Srbija nije na prodaju“.

„Građani su ovde ustali u odbranu svojih sopstvenih prava. I mi pozivamo sve gradjane da bez obzira na svoja politička i bilo koja druga uverenja ustanu protiv Zakona o eksproprijaciji kojim je predvidjena otimačina imovine u korist Rio Tinta, ali i protiv Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi kojim se taksama ograničava ustavno pravo gradjana na predlaganje zakona“, dodao je Manojlović.

On je napomenuo da je i Advokatska komora tražila od predsednika da ne potpisuje Zakon o eksproprijaciji, a da je Aleksandar Vučić i sam, pre nego što je znao da je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, rekao da uvodjenje taksi jeste problem.

„Ako takse jesu problem, ajde da ih ukinemo. Nakon njegove jučerašnje izjave da će dopustiti okupljanja, bili smo spremni da ponudimo da u saradnji sa policijom napravimo proteste sa funkcionalnim prolazom za hitne službe – bolnička i vatrogasna vozila. Ali jutros je ministar policije Aleksandar Vulin izašao ponovo sa pretećim stavom kao i prošli put. Državu ne možete voditi inspirisani ličnim raspoloženjem“, dodao je predstavnik pokreta „Kreni-promeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari