Marčelo: Samo napred sa represijom i prostaklukom 1Foto: Stanislav Milojković

Nakon otkazivanja koncerata Vlade Georgieva zbog podrške opozicionom predsedničkom kandidatu i koncerta grupe Dža ili bu zbog pesme “Diktatore”, ovi događaji su izazvali mnoštvo reakcija.

Pitali smo sagovornike kako komentarišu to što se u poslednje vreme koncerti otkazuju iz političkih razloga.

– Ispod evropejske kreme za negu kože i uklanjanje bora koje svedoče da se ima prošlost, oduvek je stajalo pravo, silničko i nasilničko lice ove vlasti, koja se uzda da za mesec dana neće dogledati svoju 2000. godinu, ali sasvim sigurno, u najmanju ruku, gleda svoju 1996, izjavio je za Danas muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo. Samo napred s represijom i prostaklukom, što brže, jače, bolje, jer poenta kampanji i jeste da se kandidati predstave, da ljudi znaju s kim imaju posla,
ocenjuje Šelić.

Prema mišljenju bubnjara Dragoljuba Đuričića to nije ništa novo.

– Ja to živim više od deset godina. Meni je otkazan koncert prošle godine u Zrenjaninu jer su bubnjevi bučni, iako je samo deset dana pre toga u tom gradu bila vojna parada. Kada je neko čist u životu, ne plaši se nikoga a političari se i sopstvene senke plaše. Toliko o Srbiji i njenoj demokratiji, smatra Đuričić ističući da smo ranije imali problema sa poltronima a sada sa podanicima. Sramno vreme je došlo.

„Nije pitanje da li ću ja biti predsednik već da li će bilo ko od nas sutra moći da radi svoj posao“, rekao je Saša Janković, kandidat za koga ću glasati, naglašava za Danas muzičar Nikola Čuturilo. Posle pesme „Neko kao ja“ i meni su se dogodili otkazani nastupi i neobjavljeni intervjui, tako da me nedavni događaji nimalo ne iznenađuju. To je taj kontinuitet bahatih i nemoćnih koji sada opasno progredira i izmiče kontroli, predočio je Čuturilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari