Marina Pavlić (Kreni-Promeni): U subotu akcija čišćenja Srbije na 146 lokacija 1Foto: Kreni Promeni

Pokret Kreni-Promeni“ u saradnji sa veći brojem udruženja, organizacija i pojedinaca organizuje akciju „Zavrni Rukave“ koja će se održati u subotu 22. aprila od 12 do 14 časova. Građanima Srbije biće dostupno čak 146 lokacija širom zemlje na kojima mogu „zavrnuti rukave“ i očistiti svoju okolinu, saopšteno je danas.

„Samo preko naše platforme do sada se preko 600 građana prijavilo da učestvuje u akciji „Zavrni rukave“, što je zajedničkim naporima dodalo nekih 40-ak od ukupno  146 lokacija. Ali nije dovoljno da imamo lokacije! Sada nam trebate svi vi, da svako za sebe donese odluku i pojavi se na jednoj od lokacija. Ponesite svoje rukavice, kese i idemo zajedno da očistimo našu zemlju korak po korak“ rekla je izvršna direktorka Kreni-Promeni, Marina Pavlić, .

„U ta dva sata nećemo očistiti sve, ali ćemo još jednom dokazati da udruženi možemo šta god poželimo, a svi želimo čistiju i zdraviju Srbiju“ , zaključila je Pavlić.

Među organizacijama koje organizuju akciju čišćenja Srbije pored “Kreni-Promeni” su i Eko straža, Eko Srbija, Turistička organizacija opštine Vlasotince, Bežanijska Patrola, Moje naselje, Pomoć prijatelju 2020, Šec kace, City Clean-ing, Hrast-Priboj, Ekološko društvo Baroševac, Udruženje Ekolibri, Centar za socijalne Inovacije „Centrifuga“, Mirijevo zdravo i zeleno, Sačuvajmo zelenu Zvezdaru, Udruženje „Zelena vizija“, Mini eko zona, Eko otpor, Trash Hero Begeč, Kula iz tvog ugla, Zeleni kit, Sportsko udruženje „Lazin park“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari