Mašine čiste teren na Šodrošu: Porušena ograda, stigao Ćuta, kordon policije ne dozvoljava prolaz (VIDEO) 1Foto: A. Latas

Rano jutros na obalu Dunava, na Kameničku adu u Novom Sadu, stigle su mašine Milenium tima, a kako javlja naš reporter sa lica mesta, radnici su počeli da krče taj deo šume. Mašina radi tako što „uranja u zemlju i čisti sve pred sobom“.

Na lice mesta je, kako javlja naš reporter, upravo je stigao poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta sa Borom Novakovićem iz Narodne stranke.

Policijski kordon je formiran na obali Kameničke ade i ne daju im da prođu. Radovi traju i dalje, ali su udaljeni oko 200 metara od mesta gde se oni nalaze.

Čuju se mašine i na toj strani Kameničke ade nema još građana i aktivista, ali kamperi se okupljaju i, za sada, još ne pokušavaju da spreče radove.

Mašine čiste teren na Šodrošu: Porušena ograda, stigao Ćuta, kordon policije ne dozvoljava prolaz (VIDEO) 2
Foto: A. Latas

Ranije, sa suprotne, blizu ulaza na Ribarsko ostrvo, porušena je ograda koju su kineski radnici CRBC (China Road and Bridge Corporation) postavili pre dva dana, javlja naš reporter.

Prisutno je nekoliko pripadnika policije, privatnog obezbeđenja, radnika kineske kompanije, koji su pre dva dana podigli ogradu oko prostora na kojem će biti gadilište budućeg mosta preko Dunava.

Mašine čiste teren na Šodrošu: Porušena ograda, stigao Ćuta, kordon policije ne dozvoljava prolaz (VIDEO) 3
Foto: A. Latas

Ranije, aktivista Marko Oljača potvrdio je za portal Autonomija da su aktiviti počeli da se okupljaju i pozvao je građane i predstavnike opozicionih stranaka da im se pridruže.

Oni sami će se, kako je naveo, što pre uputiti na Kameničku adu, i pokušati da se suprotsave mašinama koje bi trebalo da, po rečima aktivista, samelju drveće na toj trasi.

Iste mašine došle su bez najave na istu lokaciju i 16. septembra, ali su tada sprečene da odrade planirani posao, upravo zgov toga što su im se suprotstavili aktivisti.

Mašine čiste teren na Šodrošu: Porušena ograda, stigao Ćuta, kordon policije ne dozvoljava prolaz (VIDEO) 4
Foto: A. Latas

Oljača je podsetio da su radovi nelegalni, a da je most samo paravan za realiziaciju projekta „Novi Sad na vodi“.

U sredu je na tom istom mestu organizovan protest građana i aktivista, i tom prilikom na nekoliko mesta porušena je ograda, da bi na kraju protest bio okončan hapšenjem četvoro demonstranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari