Maskirana deca mitrovačkih škola i predškolskih ustanova prodefilovala gradskim ulicama 1Foto: mitrovica.info

Maskenbal „U bajci stanujem” za osnovce i predškolce, već tradicionalno, po 16. put, održan je u organizaciji mitrovačke Biblioteke „Gligorije Vozarović”.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, maskenbal ili maskarada „U bajci stanujem” ove godine bio je pravi karneval pod maskama, praćen muzikom, priređen povodom veselog početka školske godine.

Maskirana deca iz svih mitrovačkih osnovnih škola i predškolskih ustanova prodefilovala su gradskim ulicama, do Žitnog trga, gde je priređen prigodan program.

Učesnici karnevala za ovu priliku obukli su razne kostime, a mnogi od njih su prekrili i lice, maskama ili šminkom.

“Došle su sve mitrovačke škole, predškolske ustanove tj. vrtići i privatni i državni. Maske su sjajne, vreme nas je poslužilo. Nagrade su, kao i svake godine knjige i isključivo samo knjige, a sve ostalo je igra, zabava i uživanje. Maskenbal je posvećen početku školske godine, biblioteka na ovaj način proslavlja početak školske godine”, rekla je Mirjana Delić, pomoćnica direktora Biblioteke „Gligorije Vozarović”.

Maskenbal je realizovan pod pokroviteljstvom Grada Sremske Mitrovice. Tehnički su ga podržali Centar za kulturu ,,Sirmijumart” i Pozorište ,,Dobrica Milutinović”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari