Medijsko sklonište Kragujevac i kragujevački novinari pružili podršku Danasu 1Danas novine Foto: Aleksandar Roknić/ Danas

Medijsko sklonište Kragujevac i kragujevački novinari, naši partneri, izražavaju punu podršku i solidarnost sa vašom redakcijom, koja je ovih dana izložena jezivim pretnjama, istakli su u pismu podrške.

„Sigurni smo da ćete uprkos opasnom zastrašivanju ostati posvećeni izveštavanju u javnom interesu, na dobrobit celog društva, kome su više nego ikad potrebni profesionalni i odgovorni mediji“, naveli su u pisanoj formi.

Kako ističu, mišljenja su da je ovo trenutak kada bi celokupna medijska zajednica trebalo da bude jedinstvena u zahtevu da se počinioci što pre pronađu i adekvatno kazne.

„To bi odvratilo i druge potencijalne nasilnike i poslalo snažnu poruku da nema tolerancije na mržnju i agresiju. Samo na taj način nadležne institucije javnost bi uverile da rade svoj posao i da su iskreno posvećene zaštiti bezbednosti novinara i svih drugih medijskih radnika“, objasnili su.

U pismu navode da je Danas jedan od retkih nacionalnih medija koji je prepoznao i razumeo probleme sa kojima se godinama suočavaju kragujevački novinari i novinarke i o tome je redovno informisao javnost u celoj Srbiji.

„Zbog toga osećamo naročitu potrebu da vam se obratimo i javno vas podržimo“, zaključili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari