Međunarodni dan starijih osoba u Novom Sadu obeležiće manifestacija "Sunčana jesen života" 1foto: Pixabay / Sabine van Erp

Klubovi za starija i odrasla lica, kao i domovi u okviru Gerontološkog centra „Novi Sad“, organizuju tradicionalnu oktobarsku manifestaciju „Sunčana jesen života“, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obeležava 1. oktobra.

Gerontološki centar „Novi Sad“ će tim povodom tokom celog meseca organizovati programe posvećene starijim osobama, koji uključuju izložbe slika, ručnih radova, kulturno-zabavne programime, poetske matinee, izlet iznenađenja, kao i turnire u primerenim sportovima, kvizove i društvene igre.

Takođe, komisije za socijalno-zdravstvena pitanja posećivaće svoje teže bolesne članove klubova.

Ovogodišnje otvaranje manifestacije, osmišljeno je da bude susret generacija, koji će četkicama i bojama kroz likovnu koloniju „Pletisanka“, utkati niti umetnosti u prirodi, dok će sportisti u sportskim aktivnostima pokazati kako u osobama treće životne dobi još uvek ima kvaliteta, života, entuzijazma, kako kvalitetno i dostojanstveno provode svoje vreme u klubovima.

Svečano otvaranje ovog događaja održaće se u petak, 30. septembra u 13 časova u lovačkom domu u Ledincima, u ulici Branka Radičevića.

Manifestacija je pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu i namenjena je korisnicima usluga Gerontološkog centra „Novi Sad“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari