Lider Nove demokratije Evangelos Mejmarakis vratio je juče mandat za sastav nove vlade predsedniku Grčke Prokopisu Pavlopulosu uz objašnjenje da ne postoji osnov za formiranje novog kabineta, prenosi Katimerini.


Aleksis Cipras, lider Sirize, prošle nedelje je podneo ostavku na mesto premijera pošto se suočio sa podelama u stranci zbog dogovora sa „trojkom“ grčkih poverilaca. Cipras je u nedelju odbio da razgovara o novoj vladi s Mejmarakisom navodeći da je saradnja Sirize i Nove demokratije isključena. On se zalaže za nove izbore koji će navodno biti održani 20. septembra.

Mejmarakis je juče kritikovao Ciprasa. „Zemlja se nalazi na putu destrukcije, ali to je moglo biti izbegnuto da je gospodin Cipras želeo. Ja mislim da čak i sada možemo da napravimo dogovor. Čak i sada premijer bi mogao da shvati da moramo da se sastanemo i da razgovaramo“, rekao je Mejmarakis.

Pavlopulos će mandat za sastav nove vlade proslediti lideru partije Narodno jedinstvo Panajotisu Lafazanisu, navodi Katimerini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari