Hitno preduzeti mere protiv nasilja: Katarina Mićunović, SSP Užice, povodom pucnjave u tom gradu 1Katarina Mićunović/ Foto: N. Kovačević

Predsednica Izvršnog odbora SSP u Užicu, povodom jučerašnjeg vatrenog okršaja u centru Užica u kome su povređena tri muškarca, saopštila je da će se takvi događaji nastaviti, ako se hitno ne preduzmu mere protiv nasilja koje predlažu građani i opozicija.

„Revolveraski obračun, jurnjava kolima i motorima i tri povređene osobe nisu scenario za kriminalistički film, već život Užičana“, upozorila je Mićunović i navela da se sve to desilo usred bela dana, samo nekoliko metara od stepinica koje vode do osnovne škole „Stari grad“.

„Samo srećom nije bilo povređenih prolaznika, koji su se sklanjali kako su znali i umeli“.

Taj događaj, istakla je, „samo je još jedan dokaz da u Užicu više niko nije bezbedan, a svakom dobronamernom čoveku je odavno jasno da je posle jedanaest godina, jedini unosan posao u našem gradu kriminal koji je srastao sa režimom“.

„Već dugo upozoravamo da će nasilje i kriminal nastaviti da proizvodi ovakve opasne i tragične događaje, ako se hitno ne preduzmu mere protiv nasilja, koje predlažu građani i opozicija“.

„Na izborima, dodala je, „koji su pred nama, mi odlučujemo da li želimo da živimo u društvu u kome je nasilje i kriminal naša svakodnevnica ili hoćemo da počnemo odlučnu borbu za bezbednost naše dece i svih nas“.

„Prvi korak u toj borbi je smena nestručne, bahate i korumpirane vlasti koja odbija da uradi bilo šta kako bi zaustavila nasilje i kriminal u kome se gušimo“, poručila je Mićunović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari