Tokom prethodnih deset godina USAID je radio u partnerstvu sa građanima i Vladom Srbije na revitalizaciji zajednice, jačanju ekonomije i reformi sudstva i vladinih institucija.

 Od ukupno 810 miliona dolara koje je američka vlada uložila u Srbiju, u prethodnih deset godina, skoro 683 miliona je usmereno kroz USAID. Osim što je radio na otvaranju radnih mesta, podsticanju investicija i izvoza, USAID je radio i na jačanju medija i udruženja građana u Srbiji, kako bi svi građani imali koristi od svog demokratskog društva – rekla je Meri Vorlik, ambasadorka SAD, na prijemu povodom obeležavanja deset godina rada USAID u Srbiji i pedeset godina postojanja ove agencije. Američka ambasadorka je prethodno na Državnom univerzitetu otvorila Karijer centar čije opremanje je finansirala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Na svečanosti u novopazarskom Kulturnom centru, direktorka Misije USAID u Srbiji Suzan Fric ocenila je da obeležavanje ovih jubileja predstavlja više od proslave, jer to je obeležavanje „uspešnog partnerstva sa Vladom Srbije, nevladinim organizacijama, firmama i građanima Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari