Mihajlović: Svaki oblik nasilja prema ženama nedopustiv 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović reagovala je na ponašanje Zorana Ćirjakovića, kojeg su pojedine žene iz javnog i akademskog života optužile za nasilje i uvredljive komentare i istakla da niko nema pravo da se ponaša tako, saopšteno je danas.

„Svaki oblik nasilja, bilo ono fizičko ili psihološko, kao što je u ovom slučaju, praćeno seksističkim uvredama i proganjanjem pojedinih žena, je nedopustivo i mislim da svi od toga treba jasno da se ogradimo“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se takođe navodi da je Vlada Srbije snažno opredeljena da se bori protiv bilo kog oblika nasilja, kao i da je neprihvatljivo da nasilje i agresivno ponašanje propagira neko ko radi sa studentima, onda je to posebno neprihvatljivo i nanosi svima ogromnu štetu.

Mihajlović je dodala da ukoliko postoji neslaganje, to ne znači da treba vređati, ponižavati i napadati.

„Odlika svakog demokratskog i civilizovanog društva je negovanje kulture dijaloga i poštovanje sagovornika. Posebno apelujem na učesnike javnog života i naučne radnike, koji rade sa mladima, da shvate odgovornost koju njihove pozicije nose. Nasilje ne donosi ništa dobro, već rađa novo nasilje, sigurna sam da ne želimo da živimo u takvom okruženju“, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari