Miketić: Valjda Levijatan kreće sa Starog grada jer se tu oseća domaćim 1Foto: N1

Projekat Levijatan je samo još jedan u nizu pokušaja raznih službi i kriminalnog kapitala da svoje razularene plaćenike sada prevede u više organizacione strukture koje će, umesto dosadašnjeg šamaranja Roma po provinciji, sada unaprediti u zastrašivanje kritički nastrojene javnosti, budućih kontrolora izbora ili kakvo drugo destruktivno delovanje – ocenjuje za Danas Đorđe Miketić iz političke organizacije Srce grada, komentarišući osnivanje beogradskog odbora političkih organizacija Prava Srbija i Nacionalne odbrane Levijatan, koje se dogodilo proteklog vikenda, u sali opštine Stari grad, u Beogradu.

Prema rečima Marka Bastaća, bivšeg predsednika opštine Stari grad, ?grupisanje opskurnih likova u ime lažnih nacionalnih ideja, samo je još jedna u nizu instruiranih manipulacija Srpske napredne stranke, koja koristi samo njima u podgrevanju regionalnih i unutrašnjih tenzija.

– Dužnost svih nas je da sa strane stavimo sve političke podele, svoje lične apetite, sve ono što nas razjedinjuje, da sednemo za sto i da napravimo čvrsti desni centar koji će, ako Bog da, napraviti dobar izborni rezultat na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima – rekao je pre tri dana predsednik Prave Srbije Dušan Marković prilikom ozvaničavanja saveza sa Levijatanom.

Đorđe Miketić za naš list napominje da ?je ovo udruživanje urađeno sa ciljem dodatne kriminalizacije društva i destabilizovanja pravne države.

– Pretpostavljam da su krenuli sa Starog grada, jer se tu osećaju domaćim – ističe Đorđe Miketić.

Prema rečima Marka Bastaća, reč je o kratkoročnom projektu Aleksandra Vučića, koji za svrhu ima zamajavanje naroda, a u isto vreme služi za kritikovanje opozicije koja nije na vlasti već devet godina.

– Opasno je što ova organizacija promoviše Dragana Vasiljkovića koji se diči ubicom Zorana Đinđića. Sramotno je što, iako deklarativno pozivaju na nekakvo ujedinjenje, ovi ljudi upravo rade na jačanju podela u društvu i dodatno crtaju metu na čelo ljudima koji su, poput profesora Dragoljuba Mićunovića, svoj život posvetili tome da ovo društvo bude demokratsko. Njima je tragedija društva što je Dragoljub Mićunović i dalje živ, a suštinska tragedija društva je što rasistički projekti nisu zakonom zabranjeni – ističe naš sagovornik.

Kako dodaje, blago je reći „da sam užasnut što ovakva bizarna skupina uopšte ima mogućnost učešća na izborima, a dokaz da se rugaju demokratiji u Srbiji je i to što im se prvi događaj odigrao u poslednjoj slobodnoj oazi demokratije, baš u opštini Stari grad“.

– Ovakve organizacije imaju za cilj da šire versku, rasnu i nacionalnu mržnju i pitanje je dana kada će po ulicama krenuti da progone sve koji nisu kao oni. Lažna briga o porodičnim vrednostima, životinjama i očuvanju bezbednosti samo je paravan za agresivnu antievropsku i anticivilizacijsku politiku i podilaženje stavovima zbunjenih, neinformisanih i gladnih građana ove zemlje. Ne zaboravite, nikada ih nećete čuti da kritikuju Aleksandra Vučića – zaključuje Marko Bastać.

Na osnivačkoj skupštini Levijatana i Prave Srbije učestvovali su i muzičar Bora Đorđević, koji je pročitao dve pesme, a govorio je i Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je rekao da je na skup došao „u svojstvu prijatelja“.

Podsetimo, ovaj osuđeni ratni zločinac nedavno je došao u fokus javnosti zbog namere deljenja majice sa likom Zvezdana Jovanovića, ubice premijera Zorana Đinđića i inicijative za njegovo oslobođenje iz zatvora.

Bihali: Nismo pod kontrolom Vučića

Upitan za komentar tvrdnji da Levijatan raspiruje mržnju i izaziva nasilje prema izbeglicama, ljudima drugačije vere, nacionalnosti, seksualne orijentacije, kao i stavova da je ta organizacija pod kontrolom aktuelne vlasti Aleksandra Vučića, Pavle Bihali, lider Levijatana, odgovorio je najpre pitanjem: „Za početak, ko je dao takav „komentar“ ili ocenu?“.

Potom je u pisanoj odgovorio sledeće: „U autošovinističkom i antisrpskom delu javnosti možda. Odgovoriću Vam u statistici. Imali smo preko 800 slučajeva u prethodnih pet do šest godina. Od toga je dva odsto vezano za romsku zajednicu. To je odgovor sam za sebe. Nikada nikog nismo „presretali“ već smo uvek kontaktirali policiju ukoliko se desi da prisustvujemo ili nas obaveste o napadu jednog dela ilegalne migrantske populacije. Kod hotela Mažestik smo bukvalno spasili dve devojke od seksualnog maltretiranja od strane nekoliko migranata koji su potom pobegli u hotel Mažestik a mi sačekali policiju. Takvih slučajeva je dosta. Nikada nismo imali ni jedan protest protiv manjinskih grupa a pogotovu ne protiv LGBT populacije, to je notorna laž kao i 99 odsto onoga što izgovaraju ‘kritičari nacionalističlih ideologija’. Za početak neka nauče da razlikuju reči nacizam, fašizam, nacionalizam, šovinizam. Što se tiče režima Aleksandra Vučića teško da smo pod kontrolom bilo koga a naročito vlasti. To su etikete koje levičari vole deliti kada ne mogu ni intelektualno ni fizički da zauzdaju neku silu, bilo ona politička, ideološka ili prosto kontra onome što ono misle, a to je zlo Srbiji.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari