Mila Popović o iseljenju Muzeja automobila: Šapić zatvara vrata gradske uprave za kolekciju starih automobila 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Kako je moguće da godinama gradska uprava Beograda ne rešava prostor za Muzej automobila i dovede do toga da će Beograd ostati bez njega, upitala je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd Mila Popović povodom prinudnog iseljenja tog muzeja koje je počelo jutros.

Prinudno iseljenje muzeja sa zbirkom automobila bivšeg ministra kulture Bratislava Petkovića, usledila je jer Skupština grada nije obezbedila alternativni prostor, nakon što je zgrada u procesu restitucije vraćena starim vlasnicima.

„Aleksandar Šapić zatvara vrata gradske uprave za kolekciju starih automobila i oduzima Beogradu Muzej. Na Privremenom organu grada Beograda od preko 100 tačaka po sednici, on nije uspeo da reši pitanje lokacije beogradskog muzeja oldtajmera“, navela je Mila Popović u saopštenju.

U kolekciji se, kako je navela Popović, nalazi 100 automobila od kojih je nastariji iz 1897.

„Kao što vredne stare zgrade Šapić naziva ‘udžericama’, tako možemo samo da pretpostavimo da ovakve automobile naziva ‘starudijama’, jer za Šapić – Šešelj koaliciju ne postoji istorija niti vrednost ako u tim pričama nema njih, pa čak i kada je raniji suosnivač Muzeja njihov bivši ministar za kulturu“, navela je ona u saopštenju.

Popović je ocenila da će apsolutno sve u Beogradu što ima dušu „zatrti samo da bi ostali na vlasti i svo vreme će ulagati u zadržavanje fotelja, pa čak i glasovima ljudi koji u Beogradu ne žive“.

„Da su to vreme uložili u rešavanje problema, možda čak i ovako nesposobni, neki bi rešili, a među njima i prostor za Muzej automobila“, smatra Mila Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari