Milan Stamatović: Gondola će obeležiti naše vreme 1Foto: Nenad Kovačević

Svašta smo prošli za poslednjih deset godina. Preskočili smo sve prepreke, nismo padali i odustajali, zato što smo verovali u ono što radimo i gondolu smo završili – kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, koji tu lokalnu samoupravu predvodi peti mandat.

Navodeći da „opštinsko rukovodstvo radi za svoju državu i svoj narod“ i da „zbog toga niko nije mogao da zaustavi taj projekat, on je istakao da „kamen temeljac nije bez razloga postavljen na Preobraženje pre pet godina“ i da su „gondolu izgradili Bog i narod“.

„Ova građevina ostaje, prevazići će nas i obeležiće jedno vreme i ljude. Verovali smo u to da će se narod preobraziti i da je Bog uredio da će se gondola uspostaviti trasom od centra Zlatibora do vrha Tornika, da se narod vozi, da vidi Zlatibor i Srbiju iz jedne druge perspektive, koja nije opterećena ličnim i političkim interesima, nego nesebičnim odricanjima“, poručio je Stamatović.

„Ovaj projekat su mnogi pokušavali da zaustave, ali nisu uspeli, jer vetar ne može da se uhvati“, kazao je Stamatović, aludirajući na mnoštvo problema koje je ta opoziciona opština, tokom realizacije projekta, imala sa državnim zvaničnicima i stranačkim oponentima.

„Nema danas ovde onih koji su kočili ovaj projekat i mislili da su jači od nas, Boga i prirode, samo zato jer imaju političku moć i novac. Ova građevina ostaje, prevazići će nas i obeležiće jedno vreme i ljude koji su verovali u taj projekat i bili učesnici njegove realizacije“, rekao je Stamatović prilikom puštanja gondole u probni rad na međustanici kod Ribničkog jezera.

On je ispričao da su neki od predstavnika ministarstva, za koje je rekao da su „nedavno stali na beogradski asfalt“, uoči jedne TV emisije u kojoj su učestvovali zajedno sa predstavnicima čajetinske opštine, govorili „šta će gondola tim seljacima“?

„To je taj odnos koji u nama probudi zlatiborski inat i mi im uzvraćamo da seljacima treba gondola. Seljaci će se njome voziti, a voziće se i gospoda, jer nismo mi gondolu pravili samo radi nas. To je odnos nerazumnih ljudi, koji misle da im je sve dozvoljeno samo zato što imaju političku moć i novac. Pokazali smo im da politika, moć, novac i sila ništa ne predstavljaju, već samo Bog i narod“, poručio je Stamatović i zahvalio se svima koji su verovali u taj projekat, podržavali ga i davali snagu, volju i energiju predstavnicima te lokalne samouprave i njenim građanima da istraju u završe projekat.

„I sada imamo određenih saplitanja. Danas je trebalo na žičari da bude svih 55 kabina kako biste imali kompletan doživljaj. Nažalost, biće ih samo pet zbog nekakve birokratije. Ipak, za mesec dana imaćete kompletnu sliku o tome šta je jedna mala lokalna samouprava uradila za svoj narod i svoju državu, a zauzvrat ništa nije tražila“, kazao je Stamatović na svečanosti kojoj su, zbog poštovanja protivepidemijskih mera, prisustvovali novinari i malobrojni gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari