Milena RadulovicFoto: Beta/Miloš Miškov

Mlada glumica Milena Radulović ovogodišnja je dobitnica nagrade „Osvajanje slobode“, koja je dodeljena 21 put.

Na uručenju je Milena Radulović održala nadahnut govor u kome je kazala i ovo:

– Meni ova nagrada mnogo znači i dolazi od pravih žena, koje i čije stvaralaštvo volim, u pravo vreme. Zahvalna sam i počastvovana.

Ovu uglednu nagradu pre nje su dobile novinarke poput Olje Bećković, Lile Radonjić, Brankice Stanković, ali i žene iz umetnosti poput Borke Pavićević, Biljane Srbljanović, Mirjane Karanović.

Prošle godine je nagradu dobila Marija Lukić iz Brusa, koja se borila protiv predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutke, zbog višegodišnjeg seksualnog uznemiravanja.

Ne treba zaboraviti ni to da je Milena Radulović ovu nagradu posvetila svojim borcima, odnosno devojkama koje su sa njom odlučile da izađu sa tužbom za seksualno zlostavljanje protiv profesora glume Miku Aleksića.

U tome je bila kategorična, a govor koji je održala će se dugo pamtiti i prepričavati. Rekla je između ostalog i ovo:

– Krajnje je vreme da se celokupno društvo otrgne iz pakla oko nas i hitno da se probudi iz stogodišnjeg sna. Vreme je da se konačno svi osveste. Da žrtvi nasilja ne postavljaju glupa pitanja, ne veruju i kao u ovom slučaju, ne preduzmu ništa i time stanu na stranu nasilnika. Obično, na kraju tog procesa, kad želiš nešto da preuzmeš, svi ne znaju kako, ili kažu: „vi to morate nekako same“. Mi, devojke, devojčice, na kraju žrtve s dubokim ranama na duši, treba da pobedimo ne samo tog čoveka, nego da budemo jače od celog sistema. Da nije to malo apsurdno? Evo, jesmo – kazala je Milena Radulović.

Ova energična talentovana mlada glumica prvu je ulogu dobila po završetku prve godine studija u televizijskoj seriji „Jedne letnje noći“ u režiji Ivana Stefanovića, a po motivima romana“ To je bilo jedne noći na Jadranu Milice Jakovljević (Mir-Jam)“.

Odmah zatim dobila je i ulogu princeze Hlif Zi Ho u dečijem serijalu Svemirska princeza u produkciji RTS-a.

Po završetku studija usledile su uloge u filmu „Patuljci sa naslovnih strana“, te u serijama „Besa“, „Pet“ i „Državni službenik“.

Početkom 2019. godine debitovala je glavnom ženskom ulogom, bolničarke Jasne u filmu rusko-srpske produkcije „Balkanska međa“

Milena Radulović je rođena 1995. godine u Beogradu. Od šestog razreda osnovne škole bila je član dramskog studija Miroslava Mike Aleksića.

Pohađala je Četvrtu beogradsku gimnaziju i po završetku je upisala Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je 2017. godine s najboljim prosekom (9,46) u klasi Biljane Mašić.

Takmičila se u latino i standardnim plesovima, trenirala je tenis i plivanje, a skijanje i ronjenje su takođe veštine kojima vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari