Miletić: Razumem reči predsednika, ali potpuno sam uveren da policija i bezbednosne službe mogu da urade svoj posao 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Nakon zvanične izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Evroprajd biti zabranjen, za Nova.rs se oglasio i Goran Miletić, direktor i organizator ovog događaja.

„Razumem reči predsednika da zabrana znači zabrana, ali za sve građane Srbije je najbolje da se EuroPrajd održi prema planu, onako kako mi organizatori zajedno sa gradom i drugim državnim organima već mesecima radimo. Potpuno sam uveren da policija i bezbednosne službe mogu da urade svoj posao kao i svake godine i nije mi poznat nijedan razlog zbog kojeg bi EuroPrajd bio zabranjen. Ukoliko postoji neka informacija koju ne znam, voleo bih da to čujem od predstavnika najvišeg državnog organa“, rekao je Miletić za Nova.rs.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preporučio je šefu srpske države Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da MUP donese odluku da ne može da pruži bezbednosne garancije za održavanje predstojećeg Evroprajda, pisao je naš portal.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, potom je dao izjavu u kojoj je rekao da je Prajd zabranjen „i tačka“.

“Iako ja ne odlučujem o svemu tome, savetovao sam i razgovarao sam sa premijerkom i ministrom unutrašnjih poslova o tome. Razmatrao sam sve ideje, onih koji su za i oni koji su protiv. Saglasio sam se sa njihovom idejom i u skladu sa zakonom MUP će reagovati. Ono što je zabranjeno, biće zabranjeno. Ono što će biti dozvoljeno – skupovi u zatvorenom, hoćete da imate savetovanja, ne znam šta… To možete da imate. A to što ste planirali da imate, država je odlučila da nećete da imate. Tačka“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari