Milika Ašanin: Univerzitetski klinički centri Republike Srpske i Srbije imaju dugogodišnju izvanrednu saradnju 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da univerzitetski klinički centri Republike Srpske i Srbije imaju bratski i prijateljski odnos i dugogodišnju izvanrednu saradnju, navodi se u saopštenju.

„Imamo rezultate na ponos koje smo postigli zajedničkim lečenjem mnogih pacijenata.Imamo i zavidne rezultate po pitanju edukacije i usavršavanja lekara, imamo i razmenu lekara između dve bolnice kada delimo naša znanja i iskustva“, rekao je Ašanin na konferenciji za novinare povodom današnje posete delegacije Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Univerzitetskom kliničkom centru Srbije.

Ašanin je ocenio da ima mnogo mogućnosti za dalje unapređenje saradnje dva klinička centra.

Kako se navodi u saopštenju u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije na bolničko lečenje se primi i leči više od 1.110 pacijenata iz Republike Srpske.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da su došli u Beograd da se zahvale svim zdravstvenim radnicima Srbije i rukovodstvu Srbije na svemu što su uradili za zdravstveni sistem Republike Srpske.

„Uradili su puno u podršci, donacijama, u edukaciji naših zdravstvenih radnika, i u lečenju naših pacijenata sa ciljem da prime najkompleksnije slučajeve iz Republike Srpske“, rekao je Đajić.

Dodao je da je saradnja između ove dve ustanove kontinuirana.

„Sada imamo dvadesetak naših lekara koji su na edukaciji u UКC Srbije, i specijalizanata i subspecijalista, a kontinuirano dolaze i  i hirurzi, neurolozi, kardiolozi, profesori.Prošle nedelje je pet lekara bilo u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci koji su operisali i edukovali naše lekare.Želimo da poboljšamo saradnju, ne samo u edukaciji, već u pisanju radova, u projektima i da to bude učestalije“, istakao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari