Ministar Ružić poželeo uspešan početak akademske godine studentima i profesorima 1Foto: Beta/Milan Obradović

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je danas uspešan početak nove akademske godine brucošima, studentima, rektorima, dekanima i profesorima na fakultetima.

„Svako ko je studirao pamti taj period vrlo dobro, siguran sam, i po tome što spoznaje odgovornosti odraslog čoveka, životni pravac, čime ćemo se baviti i kakvi ćemo ljudi biti. I ovaj period jeste jako važan. Naučićete da samo vrednim i upornim radom možete postići rezultate, biti ponosni na njih i za to ‘ubirati plodove'“, naveo je Ružić u poruci brucošima.

U poruci studentima, ministar je istakao da je ponosan kako su uspeli da pokažu prilagodljivost, s obzirom da su predavanja mahom bila onlajn.

„Kao što znate, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zahvaljujući odličnoj saradnji sa SKONUS-om iznedrio je nov Zakon o studentskom organizovanju, te vas pozivam da sve mehanizme iskoristite, jer mi vaš glas, predloge i ideje želimo da čujemo“, napisao je Ružić.

Rektorima, dekanima, predsednicima, direktorima i profesorima, Ružić je poručio da im je zahvalan na naporima da prethodnu godinu, obeleženu pandemijom, prebrode „najbolje moguće i nikako na uštrb studenata i obrazovanja“.

„U svim okolnostima, pa i ovim, pronalazite u sebi dovoljno snage, znanja, umeća i nadahnuća da odolite svim iskušenjima svog odgovornog i plemenitog poziva. Verujem da ćete u svojim studentima uspešno razvijati ključne ljudske i civilizacijske vrednosti, a da će oni svojim vrednim i predanim učenjem, vaše napore u punoj meri podržati“, ocenio je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari