Ministar Vučević čestitao Novu godinu pripadnicima Vojske: Pred nama su novi izazovi i iskušenja, uspešno ćemo odgovoriti 1Foto: Print screen RTS1

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević čestitao je Novu godinu svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, poručivši da su pred njima novi izazovi i skušenja, a da “ovu 2023. godinu ispraćamo ispunjeni ponosom i zadovoljstvom”.

On je naveo da je naša vojska u protekloj godini napravila novi iskorak, popela se još jedan stepenik i godinu za nama završila snažnija nego prethodnih godina.

“Srbija je sve jača i to je ono što je najvažnije! Uspeli smo da se istovremeno opremamo najsavremenijim sredstvima tehnike, ali i da poboljšavamo uslove rada i života naših pripadnika. Povećali smo plate, a kontinuirani rast će se nastaviti i u narednoj 2024. godini. Održali smo više prikaza sposobnosti od kojih je „GRANIT 2023“ istorijski po broju prikazanih sredstava naoružanja i vojne opreme. Posle više od 40 godina nabavili smo nove transportne avione, ali i nove helikoptere, bespilotne letelice i dronove”, istakao je Vučević.

On je dodao da će iduća godina i one koje za njom dolaze, doneti nove izazove i staviti pred nas nova iskušenja.

“Nadahnuti sećanjem na naše pretke i njihova dela, nikada ne zaboravljajući pouke i iskustva koje su nam ostavili, daćemo odgovore na nova pitanja i nastavićemo putem uspeha”, poručio je Miloš Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari