Ministarstvo: Izdate upotrebne dozvole za gondole na Zlatiboru i Kopaoniku 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN KARADAREVIĆ

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je na zahtev JP ,“Skijališta Srbije'“ i Opštine Čajetina izdalo rešenja kojima se odobrava upotreba izvedenih radova na izgradnji gondola na Kopaoniku i Zlatiboru, saopštilo je danas to Ministarstvo.

„Otvaranje gondole Brzeće – Mali Karaman koje se očekuje u najskorijem periodu, deo je projekta „Srbija 2025″, vredan je 3,2 milijarde dinara“, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Dodao je da će ta investicija omogućiti razvoj Brzeća u opštini Brus i čitavog podnožja Kopaonika, ali i sveobuhvatnog turizma Srbije.

On je rekao da je završena i prilazna saobraćajnica, koja je urađena u rekordnom roku.

„Prepoznajući važnost investicija i projekata u cilju razvoja turističke ponude srpskih planinskih centara, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je donelo rešenje o upotrebnoj dozvoli za gondolu Brzeće (Bela reka) – Mali Karaman, na teritoriji opštine Bus, čiji je investitor JP „Skijališta Srbije“ i gondolu Zlatibor – Tornik, čiji je investitor Opština Čajetina“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari