Ministarstvo zdravstva poslalo inspekciju u Split da istraži slučaj Matijanić 1Bolnički centar Split Izvor: N1

Hrvatsko ministarstvo zdravstva saopštilo je danas da se obavlja inspekcijski nadzor u svim splitskim zdravstvenim ustanovama koje su učestvovale u zbrinjavanju novinara Vladimira Matijanića koji je u petak umro od posledica kovida, prenosi Hina.

Smrt novinara Vladimira Matijanića uznemirila je hrvatsku javnost nakon što su objavljeni snimci i sadržaj njegovih razgovora sa lekarima u pokušaju da bude hospitalizovan i da dobije terapiju.

Matijanićeva partnerka, novinarka Andrea Topić objavila je na Fejsbuku hronologiju slučaja, tvrdeći da je njegovo zdravstveno stanje bilo teško, ali su odbili da ga prime u bolnicu, uprkos tome što je osoba sa komorbiditetima zbog kojih nije mogao da bude vakcinisan, i što mu se stanje pogoršavalo iz sata u sat.

Opisala je i da su više puta zvali bolnicu i hitnu pomoć koja nije želela da hospitalizuje Matijanića, a kada mu se stanje dodatno pogoršalo došli su, ali je tada već bilo kasno.

Pokretanje istrage ranije su najavili i policija i državno tužilaštvo.

Kako prenosi Hina, inspekcija ministarstva zdravstva je poslata u KBC Split, županijski Zavod za hitnu medicinu i nadležnu ambulantu porodične medicine, sprovode je zdravstveni inspektori i viši zdravstveni inspektori, a uključeni su i specijalisti hitne medicine i infektologije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari