Ministartsvo kulture: Lažna vest o Maji Gojković 1Foto: Bojan Cvejić

Mnistarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da najoštrije osuđuje objavljivanje „lažne vesti“ pod naslovom „Saznajemo: tim Maje Gojković ‘češlja’ Ministarstvo kulture“ objavljene na sajtu Nova.rs, s obzirom da su u njoj iznete neistinite tvrdnje.

Kako je istaknuto, te tvrdnjene ne bi zasluživale „ni letimičan osvrt da nije reč o klasičnoj medijskoj zloupotrebi, koja za cilj ima difamaciju Srbije, Ministarstva kulture i informisanja i čitavog sistema funkcionisanja države“.

Ministarstvo kulture i informisanja tvrdi da je, pre nego što je vest objavljena, novinaru portala Nova.rs rečeno da pitanje pošalje u formi „u kojoj inače mediji dostavljaju pitanja“ Ministarstvu, mejlom na adresu Pres službe, „a ne putem SMS poruke, kako je novinar učinio“.

Ministarstvo ističe da je od suštinske važnosti „da pitanje smatra besmislenim, jer u njemu ne postoji čak ni trunka istine“. Uprkos „jasnom demantiju“, ističe Ministartsvo, sajt Nova.rs je učinio „upravo ono protiv čega se medijska zajednica globalno bori, objavio je apsolutno lažnu vest“.

Portal Nova S ranije danas preneo je vest, da je zbog najave da će u novoj Vladi preuzeti ministarstvo kulture, predsednica Skupštine Maja Gojković već poslala svoj tim u ministarstvo, gde su „češljali“ predmete i počeli da rade sistematizaciju radnih mesta.

Kako su naveli, prema nezvaničnim informacijama, u Ministarstvu kulture, u trenutku kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Americi gde je u društvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisao sporazum o ekonomskoj normalizaciji sa Kosovom, predsednica skupštine je poslala svoj tim u ministarstvo da se upozna sa zaposlenima, kancelarijama i predmetima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari