Apelacioni sud potvrdio: Bivši direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić kriv za primanje mita u iznosu od 10.000 evra 1Foto: N1

Posebno odeljenje Apelacionog suda u Beogradu potvrdilo je presudu Višeg suda u Beogradu kojom je bivši direktor AD „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić proglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela primanje mita iz čl. 367 stav 4 u vezi stava 2 KZ, navodi se u saopštenju.

Miroljub Jevtić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i kojom mu je izrečena mera bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine.

Okrivljeni Miroljub Jevtić je oglašen krivim što je primio poklon u iznosu od 10.000 evra od advokatske kancelarije iz Novog Sada na ime ugovora o zastupanju AD “Infrastrukture železnice Srbije“ koji je okrivljeni zaključio sa advokatskom kancelarijom.

Jetvić je na početku suđenja u februaru negirao optužbe za primanje mita.

Jevtić se tereti da je neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, koji su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari