Miroslav Mika Aleksić sutra pred sudom zbog optužbi za silovanja i polna uznemiravanja 1Mesto: Niss Datum: 26.08.2006 Dogadjaj: KULTURA - 41. Filmski susreti u Nissu Licnosti: Miroslav Mika Aleksic

Pripremno ročište u procesu protiv Miroslava Aleksića zbog optužbi da je silovao i polno uznemiravao sedam polaznica svoje škole “Stvar srca” biće održano sutra u Palati pravde s početkom u 12 časova.

Na pripremnom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost, Aleksić će se izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta.

Suđenje bi trebalo da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Glumica Milena Radulović prva je prijavila Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo pritvor Aleksiću, koji se u njemu nalazio od januara ove godine, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

Povodom te odluke Apelacionog suda, Milena Radulović kratko je za Blic rekla: “Samo da je živ i zdrav, vidimo se u sudnici”.

Dok se nalazio u pritvoru, Aleskić je podnosio tužbe protiv medija.

Poslednji u nizu na udaru bio je list Danas i novinar Milojko Panatić.

Naime, Aleksić je tužio naš list za navodnu povredu ugleda, časti i pretrpljeni duševni bol, pošto smo objavili Pantićev autorski tekst “Arkan, Aleksić, Vučić”.

Tužio je i Pantića, a prethodno je tužio i novinarku Blica Ivanu Mastilović Jasnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari