Mitrovački maturanti Stefan i Daniela uspešno programirali igricu za telefone 1Foto: mitrovica.info

Inspirisani programiranjem i ujedno igranjem igrica, dvoje mitrovačkih tek svršenih maturanata, Stefan Tešić i Daniela Vislavski, napravili su igricu za telefon koja je već počela da privlači pažnju korisnika.

“Bez uloženog dinara, samo sa idejom, otpočeli smo pravljenje igrice za telefon, gde sam ja programirao, a Daniela radila na vizuelnim efektima i svim crtežima”, ponosno ističe Stefan, maturant STŠ “Nikola Tesla” u Sremskoj Mitrovici, prenosi Sremskomitrovački portal.

“Oboje imamo 18 godina i tek smo završili srednju školu. Ime igrice je Attractoid i već je izbačena na Google Play Store, bila bi izbačena i na ostalim prodavnicama ali zbog uskog budžeta to nam trenutno nije moguće”, kazuje uz osmeh Stefan.

Kažu da su do ideje da uopšte počnu da prave igricu došli sasvim slučajno, dok su bili na sladoledu.

Uzgred, Stefan Tešić je iz Divoša, a Daniela Vislavski iz Sremske Mitrovice.

Stefan je zainteresovanim budućim igračima, uz igricu, priložio i dodatno objašnjenje:

“Attractoid je potpuno nova 2D Casual arkadna igra smeštena u svemir. Zadatak igrača je držati atraktoide podalje od opasnosti kao što su crne rupe, meteori i najčešće drugi atraktoidi koji se neprestano pokušavaju sudariti jedni s drugima.

Trenutno postoji 20 nivoa koji se mogu igrati, a svaki predstavlja drugačiji izazov i jedinstvene vizuelne elemente.

Međutim, programeri neprestano rade na ažuriranjima za dodavanje novih nivoa, skinova i mehanike igranja.

Tokom igre, ne samo da pokušavate preći nivoe, već takođe skupljate dragulje koji vam omogućavaju kupovinu pojačanja za usporavanje vremena kako bi stigli da prođete nivo na kojem ste zapeli.

I naravno, dragulji se takođe koriste za kupovinu kul skinova.

Igra počinje prilično lako, s prvih nekoliko nivoa koje igrača uvode u osnovne mehanike igre, ali onda nivoi postaju eksponencijalno teži, do trenutka kada je poslednji nivo gotovo nemoguće pobediti.

Prvi nivo uvodi igrače u osnovnu mehaniku Attractoid-a: sami atraktoidi. Kao što se može pretpostaviti, atraktoidi su svemirski objekti koji se vuku jedan prema drugome, sve što treba učiniti je stalno ih udaljavati jedan od drugog, ali igrač može pomicati samo jedan atraktoid odjednom, inače bi igra bila prelaka.

Na sledećem nivou upoznajete se s crnim rupama koje prema vama ispaljuju projektile koje morate izbegavati, ali ponekad se i atraktoidi povlače prema crnoj rupi, pa bolje pripazite.

Kasnije tokom jednog od nivoa, primetićete trepćuće upozorenje na ekranu, ono postoji da vas upozori na ekstremno opasne Meteore. Meteori lete po ekranu neverovatno velikim brzinama na koje ne možete reagovati, pa se morate setiti gde će Meteori ići za svaki nivo koji igrate, oni su razlog zašto se većina ovih nivoa ne može pobediti iz prvog pokušaja.

Nakon što pobedite prvih 10 nivoa igre, najverojatnije ćete se početi mučiti zbog toga koliko igra postaje teška i u tom trenutku ćete požaliti što ste kupili skinove jer se vaši dragulji najbolje koriste za pojačanja.

Pojačavanje koje usporava vreme veoma je koristan alat na koji ćete se morati osloniti ako nameravate pobediti igru, ali morate biti oprezni i pažljivo koristiti pojačanja jer postaju sve skuplji svaki put kad kupite jedan.

Vizuali igre sami po sebi su prekrasni, no igra vam takođe omogućuje da prilagodite izgled svojih atraktoida nudeći 10 jedinstvenih skinova, od kojih je svaki lepši od prethodnog, ali takođe košta više dragulja. Za dobivanje svih skinova u igri treba će vam dosta vremena, ali umetnički izgled i efekti čine to vrednim truda”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.