Trifunović: Mogli su samo rusku salatu i prasetinu u krvi da mi nađu 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Apelujem na tabloide da me više ne nazivaju „propalim narkomanom“, jer je očigledno da sam veoma uspešan narkoman – ironično je za Danas prokomentarisao Sergej Trifunović naslovnice jučerašnjih tabloida.

Udarni tekstovi na naslovnim stranama Srpskog telegrafa i Informera glasili su „Sergeju nađen kokain u krvi“ i „Sergej je drogiran udario u autobus!“. Vest slične sadržine preneo je i Kurir.

– Ništa to mene ne iznenađuje. Pa ako verujemo takvim medijima, ja se drogiram više od 20 godina. Da je to tačno, bio bih mrtav još ’97. – kaže za Danas poznati glumac i lider PSG. Na pitanje da li su mu nakon što je otišao u policijsku stanicu zaista vadili krv, i koliko uopšte ima istine u pisanju tabloida, naš sagovornik kaže da ima istine „onoliko koliko hoćete da ima“.

– Da su mi vadili krv, mogli su samo rusku salatu i prasetinu da mi nađu – podvlači Trifunović.

Podsetimo, desetak minuta nakon što je automobilom „reno megan“ u ponedeljak uveče Trifunović udario u autobus GSP, tabloidi su već izvestili da je glumac pobegao sa lica mesta od policije. Kako se kasnije ispostavilo, Trifunović je otišao do stana da otvori vrata majstorima a potom otišao u policijsku stanicu u Savskoj. Tamo je dao iskaz a alko-test je pokazao da nema alkohola u krvi.

Novinar Nenad Kulačin ocenjuje za Danas da je najveći problem sa srpskim tabloidima „što oni jadni ni sami sebi ne veruju“, već po inerciji pišu ono u šta se nadaju da će da poveruje Aleksandar Vučić.

– U tu priču o Sergeju kao narkomanu više ni Milenko Jovanov ne može da ubedi svoje ukućane. Ta transverzala SNS – tabloidi, žive u nekom svom svetu u kojem su kuće od čokolade, a prozori od marmelade. Za to vreme se po srpskim njivama gaji marihuana, a oružje izvozi po rodbinsko-stranačkim vezama – ističe Kulačin. Prema njegovim rečima, da je na Sergejevom mestu, tužio bi tabloide „i odveo mačke na dobro letovanje“.

Sergej Trifunović je u ponedeljak uveče udario u parkiran autobus GSP-a u blizini benzinske pumpe „Dejtonka“ na Novom Beogradu.

U dogovoru sa vozačem autobusa pozvali su policiju ali je Trifunović, smatrajući da će joj trebati minimum pola sata da izađe na lice mesta, otišao do svog stana da otvori majstorima vrata jer mu je u stanu bila poplava.

Parkirao je u obližnjoj ulici i dok je sa majstorima ulazio u stan, prijatelji su ga zvali i preneli da po portalima već piše da je izazvao udes i pobegao od policije. Dok je izašao iz stana, pauk mu je već odneo auto.

Trifunović je potom otišao u policiju i dao iskaz o saobraćajnoj nezgodi.