MUP: Iz poplavljenih područja širom Srbije evakuisano 75 osoba (VIDEO) 1Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noći evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Srbije, a trenutno je na snazi ukupno 37 vanrednih situacija, saopštio je MUP.

Kako navodi MUP, na području Sokobanje evakuisano je ukupno 25 osoba iz mesta Jabukar i Čair, dok je u naselju Palilula u Kragujevcu evakuisano 14 osoba, od čega je jedno dete.

U selu Trnava kod Jagodine evakuisane su 22 osobe, dve osobe su izvučene iz poplavljenog automobila u Velikoj Vrbnici kod Kruševca, a četiri osobe su evakuisane iz mesta Vrdula i Bapsko polje kod Kraljeva.

Takođe, u selu Tulare kod Prokuplja evakusiane su tri osobe, a u mestima Viča, Kučići i Mršnici kod Čačka još pet osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim navedenim mestima.

„Od 26. maja, kad su počele obilnije padavine na teritoriji Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na 603 intervencije sa ukupno 1.300 vatrogasaca-spasilaca, sa 642 vozila i 632 pumpe i 55 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa 17 vozila i 22 čamca“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari