MUP se oglasio povodom privođenja veterana sa tranparentom u Kuršumliji 1Foto: Printscreen, Privatna arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da je policija u Kuršumliji obavaila je razgovor sa veteranom Zvezdanom Ristićem koji je nakon dobijanja spomenice, razvio transparent na kojem je pisalo „Кosmet je Srbija, Vučić je izdajnik“ jer je postojala sumnja da se u njegovim radnjama stiču obeležja krivičnog dela izazivanje panike i nereda.

– Povodom događaja u sportskoj hali u Kuršumliji, 3. novembra, kada je pedesetdvogodišnji muškarac nakon prijema boračke spomenice koju mu je uručio ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, pokazao transparent na kojem je pisalo „Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik“, imajući u vidu da je manifestaciji u sportskoj hali prisustvovalo oko 450 osoba i da je postojala sumnja da se u radnjama imenovanog stiču obeležja krivičnog dela izazivanje panike i nereda, policijski službenici policijske stanice u Kuršumliji obavestili su nadležno Osnovno javno tužilaštvo koje je naložilo da se sa njim obavi razgovor radi prikupljanja obaveštenja, saopštili su iz MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj pedesetdvogodišnji muškarac se istog dana odazvao pozivu koji mu je od strane policije upućen telefonskim putem, a nakon davanja izjave u svojstvu građanina sačinjen je izveštaj koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, kažu iz MUP-a .

U saopštenju se dodaje da, nakon obavljenog razgovora u prostorijama PS u Kuršumliji, on nije imao primedbi na postupanje policije, a u službenim prostorijama se zadržao oko 30 minuta, koliko je bilo potrebno za prikupljanje obaveštenja.

Na svečanosti u Kuršumliji na kojoj je Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodeljivao boračke spomenice, Zvezdan Ristić iz ovog mesta, nosilac Ordena za odbranu i bezbednost, razvio je transparent na kome je pisalo „Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik“, posle čega je priveden u policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari