MUP zabranio “Srpski marš” 1

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo održavanje javnog skupa „Srpski marš“ 1. oktobra u Beogradu, navodi se u saopštenju Nacionalnosg srpskog fronta (NSF).

Mirna šetnja koju je ovaj Front prijavio kao pravno lice zabranjena je protivno Ustavu i iz apsolutno neprihvatljivog razloga. Skup je uredno bio prijavljen za subotu sa početkom u 17.30 sa platoa ispred Hrama Svetog Save, ističe se u saopštenju.

Srpski marš je prvobitno bio najavljen na Trgu Republike ali je NSF promenio rutu javnog skupa u pokretu jer nisu želeli da ometaju neke druge već zakazane skupove i da blokiraju saobraćaj u većoj meri, čime bi se štetilo sugrađanima.

– Žalosno je da su državni organi tako postupili ali mi mirno prihvatamo tu odluku i nećemo izaći na ulice jer smo legalna i patriotska organizacija. MUP u svom rešenju tvrdi da je skup zabranjen jer su se učesnici mogli sukobiti sa učesnicima takozvanog antifašističkog skupa koji je trebao da prođe Terazijama. Naš skup je imao rutu od Hrama Svetog Save do crkve Svetog Marka, prilično daleko od Terazija. Ali o tome ćemo u žalbi Ustavnom sudu – ističu iz NSF-a.

Kako su naveli podneće žalbu u zakonom predviđenom roku i žaliti se Ustavnom sudu, a ako bude trebalo i sudu za ljudska prava u Strazburu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari