Muratović: Azizi radi na destabilizaciji Sandžaka 1Novi Pazar Foto: Beta/Ishak Slezović

Svi pretendenti na većnička mesta u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) u Novom Pazaru, još nisu istakli svoje kandidature, a počele su prozivke i optužbe u predizbornoj utakmici.

Strele se, uglavnom, odapinju prema funkcionerima BNV iz redova SDA, koji su na čelu tog nacionalnog saveta i njihovom lideru Sulejmanu Ugljaninu.

Najagilniji je bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) i inicijator formiranja liste „ Savez za Sandžak i dobre Bošnjane“ Admir Muratović, koji preko svog Facebook profila, nastavlja da ocenjuje situaciju u predizbornoj kampanji.

Pre nekoliko dana, ocenio je da je „propao projekat albanizacije Bošnjaka u Sandžaku“.

Za to je optužio lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, predsednicu BNV Jasminu Curić, izvesnog radnika BIA i predsednika udruženja „Kosovo za Sandžak“ Ismeta Azizija, jer su „deo organizovane grupe koja je stajala iza pokušaja albanizacije u Sandžaku, što je gotovo dovelo do potpunog poremećaja odnosa između Bošnjaka i Albanaca“.

Napisao je da je sa tim projektom „propala i politika Sulejmana Ugljanina“ i pozvao birače te partije da ga „kazne zbog trgovine našim vlastitim interesima“ a„Ugljanin je u Tutrskoj – tursko siroče, u Prištini najveći Albanac, u Beogradu kad je ministar – srbofil, a u Sandžaku najveći Bošnjak“.

Murarović je, samo pre nedelju dana, opet, na svom Facebook profilu, pozvao pristalice SDA Sandžaka na savez i saradnju na predstojećim izborima za BNV.

Za tražio je pomoć da se Islamska zajednica (IZ) ujedini, a na ostalim izborima da glasaju za svoju stranku.

Birače SDA Sandžaka, nazvao je braćom i sestrama i priznao da je to, pre šest godina na skupu „Pravda za Sandžak“, jedva prevalio preko usta i da je za to zaslužan njegov bivši lider Muamer Zukorlić.

Nazvao ih je braćom i sestrama i priznao da je to, pre šest godina na skupu „Pravda za Sandžak“, jedva to prevalio preko usta, zahvaljujući svom nekadašnjem lideru pokojnom Muameru Zukorliću.

U novoj objavi direktno je optužio Azizija da je “uključen u proces destabilizacije prilika u Sandžaku i da je odgovoran za fizički napad na njega, pre dva dana, u Novom Pazaru”.

Na kraju je naveo da će se obratiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru BIA Branislavu Gašiću da mu omoguće “slobodne uslove” da nastavi predizbornu kampanju za BNV.

Muratović je nakon napuštanja SPP, postao samostalni odbornik u gradskom parlamentu u Novom Pazaru i , od februara ove godine, rukovodilac Ureda za obrazovanje Islamske zajednice (IZ) u Srbiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari