N1 u odgovoru Ani Brnabić: Plaćamo sve primenljive finansijske obaveze 1Foto: Logo

Televizija N1, koja je deo medijske kompanije „Junajted grup“ (United Group), odbacila je današnje navode predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić koja je izjavila da je ta kompanija registrovana u Luksemburgu i da ne plaća porez u Srbiji.

„N1 posluje po svim pravilima novinarske profesije i svim primenjivim propisima i plaća sve primenjive finansijske obaveze. Radi u skladu sa najboljom evropskom praksom i sarađuje otvoreno sa svim relevantnim udruženjima i institucijama“, navodi se u odgovoru premijerki objavljenom na portalu N1.

Po saopštenju N1, kritičko izveštavanje „nije i ne sme biti razlog da budu targetirani svaki put kada postave pitanje koje se vlastima ne sviđa“.

„Građani imaju pravo da budu obavešteni o svim temama od javnog interesa i mi to pravo poštujemo“, navodi se u saopštenju.

Tvrdeći da mediji Junajted grupe „svakodnevno vrše besprizorni pritisak“ za davanje preostale, pete nacionalne frekvencije, Brnabić je danas izjavila novinarima da je „Junajted grupa“ registrovana u Luksemburgu i da se u Srbiji „samo reemituju“.

„Istina je da je Junajted grupa registrovana u Luksemburgu, da to nisu srpski, već prekogranični mediji i da se oni samo reemituju u Srbiji i kao takvi ne plaćaju porez u Srbiji, kao ni nadoknadu udruženjima autora muzike, filmova i izdavačima za sadržaj koje koriste u proizvodnji programa“, rekla je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari