Na Sajmu bez gužvi, najveće interesovanje za treću dozu 1Foto: B. Cvejić

U Hali 11 Beogradakog sajma građani osim prve i druge doze vakcine protiv korona virusa od utorka mogu da prime i treću dozu.

Kako kažu na Sajmu, tokom jučerašnjeg dana na ovom vakcinalnom punktu vakcinisano je oko 600 ljudi, od kojih je oko 500 došlo upravo po treću dozu.

Redovi za vakcine trenutno nisu veliki, u svakom trenutku čeka po nekoliko desetina ljudi, ali na Sajmu kažu da je interesovanje građana za treću dozu sve veće iz dana u dan.

Na Sajmu bez gužvi, najveće interesovanje za treću dozu 2
Foto: B. Cvejić

Na ovom mestu građani mogu da biraju koju vakcine žele da prime kao buster dozu, pošto su dostupne sve vrste, a trenutno nema jedino Sputnjika za one koji žele prvi put da se vakcinišu.

Reporter Danasa zatekao je ispred Sajma i grupu stranaca koji žele da se imunizuju, a najveći broj ljudi koji čeka je stariji od 60 godina.

– Revakcinisala sam se 24. februara, ali su me vratili jer mi nije još prošlo 180 dana od druge doze. Moraću ponovo da dođem za četiri dana, ali da sačekam danas suprug makar da primi treći dozu, kaže jedna gospođa ispred ulaza na vakcinalni punkt.

Procedura primanja treće doze je ista kao i za prve – popunjavanje formulara, lekarski pregled, registracija pa onda vakcina.

Na Sajmu bez gužvi, najveće interesovanje za treću dozu 3
Foto: B. Cvejić

– Primio sam pre šest meseci kinesku vakcinu i treći put sam došao da primim istu. Samo Kinez, odlučan je stariji gospodin koji je došao u društvu prijatelja na Beogradski sajam, dok se u redu često čuje pitanje “Da li ima Fajzera?”

Vakcinalni punkt u Hali 11 prima građane svakog dana od 8 do 15.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari