Načelnik PU Novi Sad Malešić pozvan kao građanin, pa priveden kao osumnjičeni 1foto-Milena-Djordjevic

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Slobodan Malešić uhapšen je sinoć po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, potvrđeno je za Danas u tom tužilaštvu.

Kako saznajemo, uhapšeni načelnik novosadske policije Slobodan Malešić  priveden je u ponedeljak u 19.45 časova, a prvobitno je bio pozvan u svojstvu građanina.

Njegov status je tokom noći prešao u status osumnjičenog i izdat je nalog za hapšenje za njega i još tri osobe.

Pojedini mediji objavili su da je osumnjičen za krivično delo trgovina uticajem, ali u Tužilaštvu za organizovani kriminal nisu potvrdili taj navod.

Malešić je za načelnika PU Novi Sad postavljen 21. avgusta 2020. godine u vreme kada je ministar bio Nebojša Stefanović.

Novosađane je šokiralo njegovo postavljenje. Pojedini mediji pišu da je Malešića za načelnika novosadskePolicijske uprave protežirao Zvonko Veselinović, biznismen sa severa Kosova, čija firma je razvila unosne poslove u Novom Sadu.

Takođe, navodi se da Malešić živi na Dedinju, elitnom beogradskom naselju.

U novosadskoj javnosti postao je poznat kada je pre dve godine komandovao u akcijama policije protiv demonstracija u poslednje tri godine, a posebno prilikom blokade Varadinskog mosta u decembru prošle godine.

Načelnik PU Novi Sad Malešić pozvan kao građanin, pa priveden kao osumnjičeni 2
foto: Radovan Balać/Danas

Rođen je 29. jula 1976. godine u Prijepolju, a na Policijskoj akademiji u Beogradu diplomirao je 1999. godine. Radni odnos u MUP Srbije zasnovao je 1995, a u Upravi saobraćajne policije je proveo osam godina, gde je dogurao do zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije.

Kad je 2014. godine imenovan direktor policije Vladimir Rebić, Malešić je postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije, a onda je marta 2016. postavljen za načelnika u PU Kragujevac gde se zadržao do polovine septembra te godine, kad je postavljen za Rebićevog pomoćnika.

U junu 2019. godine Malešić je unapređen u čin generala policije.

U pismu Malešiću, dostavljenom pojedinim medijima, krajem prošle godine, anonimni policajci optužili su ga za, navodne, sumnjive poslove u saradnji sa sumnjivim „biznismenima“ i, praktično, najavili njegovo hapšenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari