Načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku: Četiri osobe iz čačanskih sela Kukići i Mršinici evakuisane zbog poplave 1Foto: Beta/MUP

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević rekao je da su četiri osobe iz čačanskih sela Kukići i Mršinci evakuisane tokom noći zbog poplave, dok su dva mosta na lokalnim rekama u selu Petnica urušena.

On je novinarima rekao da su zbog poplava sela Kukići i Mršinci najugroženiji delovi Čačka.

„Postoje kuće koje su odsečene zbog urušavanja mostova u Petnici. To ne možemo sada sanirati, samo ćemo ih izvaditi iz reka da se ne bi preprečili u vodi i napravili barijeru da ponovo dođe do izlivanja“, rekao je Zečević.

U selu Kačulice kod Čačka je poplavljeno više domaćinstava.

Zečević je rekao da su zbog poplava ugrožena sva čačanska sela sa desne strane Zapadne Morave, od sela Ježevica i Zablaća do sela Goričani.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije zbog obilnih padavina u Čačku je Loznička reka na ivici izlivanja, dok raste nivo Zapadne Morave i Čemernice.

Štab za vanredne situacije apeluje na građane da očiste kanale ispred svojih domaćinstava i da postave barijere ispred ulaznih vrata kako voda ne bi prodrla u stambene delove.

Civilna zaštita i danas nastavlja akciju podela džakova mesnim zajednicama i stanovništvu ugroženom od poplava.

Prema podacima saobraćajne policije u mestu Adrani kod Kraljeva voda je odnela most na Ibarskoj magistrali zbog čega je u prekidu taj deo magistrale ka Čačku.

Trenutno je u prekidu saobraćaj na deonici Mrčajevci-Kraljevo.

Obilna kiša pokrenula je brojne odrone u Ovčararsko-kablarskoj klisuri kod Čačka pa se saobraćaj na magistralnom putu kroz klisuru otežano odvija.

U Čačku je i dalje na snazi vanredna situacija zbog poplava, koja je proglašena 12. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari