Prvi ovogodišnji turnir na tvrdoj podlozi startovao je u Indijen Velsu, ali Masters koji pobedniku donosi 1000 ATP bodova, ostaće upamćen po povratku Rafaela Nadala posle povrede i učešću velikog broja nosilaca iz top tena.

Rafa ujedno brani titulu koju je prošle godine preoteo Novaku Đokoviću, ali ovoga puta će takav podvig biti prava nemoguća misija. Prvi nosilac je naravno Rodžer Federer, koji takođe ima zdravstvenih problema. Švajcarac i Španac su nedavno propustili okršaj u Dejvis kupu (Španija pobedila sa 4:1), ali su već nekoliko dana posle toga spremni za prvi turnir u SAD, koji će ih možda spojiti u novom duelu. Oba tenisera su slobodni u prvom kolu.

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u glavni žreb turnira u Indijen Velsu. Mladi srpski igrač je u drugom kolu kvalifikacija izgubio od Amerikanca Tima Smičeka ubedljivo sa 2:0 u setovima (6:1, 6:0).

Turnir tenisera u Indijen Velsu, koji se igra za nagradni fond od tri miliona i 645.000 dolara, startovao je u noći između četvrtka i petka kvalifikacionim mečevima.

Srbiju će, u pojedinačnoj konkurenciji, na tom turniru predstavljati Novak Đoković, Viktor Troicki i Janko Tipsarević. Sva trojica su u prvom kolu slobodni.

Serena najbolja sportistkinja sveta

Na ceremoniji u Abu Dabiju proglašeni su najbolji sportista i sportistkinja sveta, kojima su tom prilikom dodeljene i čuvene nagrade Laureus. Za najbolju u ženskoj konkurenciji proglašena je teniserka Serena Vilijams, koja je drugi put dobila Laureus nagradu. Prethodni put je to bilo 2003. godine, dok je četiri godine kasnije dobila nagradu za „povratak godine“. Najbrži čovek na svetu Usein Bolt, takođe drugu godinu zaredom osvojio je ovu prestižnu nagradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari