Nagli skok novoinficiranih virusom korone u sedam opština Pčinjskog okruga 1Foto: V.Ristić

Tokom jučerašnjeg dana u Preševu je registrovano 18 novoinficiranih lica virusom korone, 13 je u Vranju, četiri u Bujanovcu, dva u Trgovištu i jedan u Vladičinom Hanu, što komplikuje nestabilnu epidemiološku situaciju, potvrđeno je Danasu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju, gde je testirano 318 građana.

U sedam opština broj novozaraženih za samo jedan dan je gotovo utrostručen u odnosu na prekjučerašnju brojku od 13 pozitivnih na virus kovid 19. U kovid bolnici ZC u Vranju na lečenju se posle dužeg vremena nalazi sedam osoba, od kojih je njih troje na kiseoničkoj potpori. Ono što posebno zabrinjava je da su zbog težeg oblika infekcije tokom jučerašnjeg dana četiri pacijenta morala da budu transportovana u bolnicu u Kruševcu.

Od ukupno 43 pregleda u kovid ambulanti Antituberkuloznog dispanzera u Vranju, u 34 slučajeva radi se o prvim pregledima sa simptomatologijom na korona virus. U ZC u Vranju ponovo su pojačane epidemiološke mere, a slična situacija je i u domovima zdravlja u Preševu i Bujanovcu.

Po procenama lekara dalji porast novoinficiranih može se očekivati do kraja avgusta i povratka građana juga Srbije koji se nalaze na letovanju u Grčkoj, Crnoj Gori i Albaniji. Vakcinacija se odvija normalno uz konstataciju lekara da je „zanemarljiv broj mladih pogotovu u Preševu i Bujanovcu koji jednostavno ignorišu apele nadležnih za neophodnom imunizacijom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari