Nagrađena milionita putnica vozom na relaciji Beograd-Novi Sad 1Foto: Srbija Voz

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i v. d. direktora ,,Srbija Voza“ Ivan Bulajić danas su na železničkoj stanici Novi Beograd dočekali milionitog putnika na relaciji Beograd – Novi Sad.

Ovom prilikom ministar Momirović je istakao da rekordan broj putnika pokazuje da je železnica Srbije na odličnom putu da iskoristi svoj potencijal za ekonomski i društveni razvoj naše zemlje i čitavog regiona.

,,Danas je zaista lep i veliki dan za Republiku Srbiju, s obzirom da je za samo nekoliko meseci milion putnika prošlo brzom prugom između Beograda i Novog Sada. Potpuno drugačija slika u odnosu na pre nekoliko godina! Ljudi su zaboravili železnicu, a mi smo je vratili na velika vrata. Zaista smo jedni od pionira sa investicijama u železničku infrastrukturu, sa najmodernijom železničkom infrastrukturom koja spaja dva najveća grada u Srbiji i najmodernijim vozovima. Otvorili smo novo poglavlje u našoj zemlji kada je reč o investicijama u železničku infrastrukturu.
Nastavljamo sa radovima ka Subotici, a dodatno ćemo ubrzati i sa radovima na brzoj pruzi između Beograda i Niša. Naime, trenutno se izvode pripremni radovi na delu trase između Stalaća i Đunisa, i u oktobru će biti potpisan okvirni sporazum sa Evropskom komisijom i Evropskom investicionom bankom kada krećemo sa ozbiljnim radovima, a vrednost čitavog projekta je oko dve milijarde evra.
Najveće gradove u našoj državi spojićemo najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom po kojoj će saobraćati najbrži vozovi, jer je to strateški cilj ove zemlje i mi od toga nećemo odustati,“ rekao je Momirović.

Svoje zadovoljstvo uspešnim rezultatima iskazao je i v. d. direktor ,,Srbija Voza“ Ivan Bulajić, koji je izjavio da je strateški cilj poslovanja ove kompanije povratak što većeg broja putnika na železnicu, uz konstantno unapređenje korisničkog iskustva.

,,Pored udobnosti i pouzdanosti, danas putnicima nudimo i savremene načine prodaje karata putem digitalnih kanala. U vozove polako vraćamo i mlade. Njihovo poverenje je najbolji pokazatelj da smo uspeli da promenimo sliku železnice. Nastavićemo sa modernizacijom usluga i unapređenjem efikasnosti poslovanja cele kompanije. Očekujemo da ćemo do kraja godine zabeležiti dvostruko veći broj putnika u odnosu na prethodnu,“ dodao je Bulajić.

,,Zaista sam se prijatno iznenadila! Skoro sam se vozila francuskim brzim vozom, ali je naš Soko lepši, između ostalog i zato što je naš,“ izjavila je uzbuđeno milionita putnica na relaciji Beograd – Novi Sad, Vesna Radmilac iz Beograda. Ona je ovom prilikom dobila i prigodne poklone – godišnju kartu za putovanje vozom i železničku kapu kao uspomenu na ovaj događaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari