Nakon pisanja Danasa: Izvršitelj obustavio postupak protiv Radomira iz Novog Sada zbog gasa 1Foto: Miroslav Dragojević

Radomir Nikolić iz Novog Sada koji je pre dve godine dokazao na sudu da nije dužan za gas u sporu sa preduzećem “Novi Sad – Gas”, ali je svejedno dobio rešenje od izvršitelja da plati za nepostojeće potrošeni gas 277.000 dinara, nakon pisanja Danasa dobio je rešenje o obustavi ovog izvršenja.

Podsetimo, Nikolić nije bio potrošač gasa u preduzeću “Novi Sad – Gas” od 2004. godine kada mu je brojilo plombirano, ali računi su nastavili da stižu. Na kraju je završio na sudu, tužio ga je „Novi Sad – Gas“, a Osnovni sud u Novom Sadu doneo je rešenje da Nikolić nije ništa dužan.

No nakon dve godine, na elektronskoj oglasnoj tabli novosadskog izvršitelja, obnarodovano je rešenje za izvršenje na Nikolićevo ime i dug od 277.000 dinara za gas. Dug za koji je na sudu dokazao da je nepostojeći.

Nakon pisanja Danasa: Izvršitelj obustavio postupak protiv Radomira iz Novog Sada zbog gasa 2
Foto: Privatna arhiva

Uz ovaj iznos za gas, dužan je bio da plati i 9.000 je za troškove punomoćnika izvršnog poverioca, 16.600 dinara za trošak izvršnog postupa i 8.400 dinara za naknadu za uspešno sprovedeno izvršenje.

Iz kancelarije izvršitelja poslali su rešenje Nikoliću da se obustavlja izvšenje i da je njegov uloženi prigovor uvažen. „Novi Sad – Gas“ povukao je svoj predlog izvršenja.

Iz ove kompanije, takođe su obavestili Nikolića „da je dugovanje koje postoji na finansijskoj kartici u skladu sa sudskom presudom stornirano u celosti“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari