Nakon udesa kod Užica, u kome je učestvovalo vozilo MUP-a, tužilašvo čeka izveštaj policije 1Vozilo iz ministarske pratnje/ Foto: Privatna arhiva

Osnovno tužilaštvo u Užicu još nije pokrenulo postupak protiv učesnika udesa, koji se dogodio juče na magistrali Zlatibor – Užice, kod Bele Zemlje, u kome je učestvovalo vozilo „audi“ iz pratnje ministra policije, jer čeka izveštaj užičke Policijske uprave.

Prema saznanjima Danasa, u vozilu „audi“, koje se, navodno, kretalo pod rotacijom, osim vozača MUP-a, bilo je još jedno lice koje je zaposleno u tom Ministarstvu.

Prema tvrdnjama očevidaca, policijski „audi“, kretao se iz pravca Zlatibora ka Užicu „izuzetno velikom brzinom“, na deonici magistrale na kojoj je ograničenje 60 km/h. Prešao je, navodno, u suprotnu traku i udario u autmobil “fijat”, koje se kretalo iz suprotnog pravca.

Oni tvrde da je vozač L. S. koji je upravljao “fijatom“, užičke registracije, „pokušao da izbegne sudar, ali to nije uspeo jer se „audi“ kretao brzinom od oko 160 km/h“. Nakon udesa „audi“ se zaustavio na oko 150 do 200 metara od mesta sudara pored puta, a na „fijatu“ je šteta velika.

„Uviđaj je obavljen i čekamo da nam stigne izveštaj policije, nakon čega ćemo pokrenuti postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti učesnika tog udesa“, rečeno je Danasu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Na pitanje da li je tačno da se vozilo iz ministarske pratnje kretalo brzinom od oko 160 km/h, u Tužilaštvu kažu da to „može da se utvrdi veštačenjem i uzimanjem izjava vozača, te da bi ti postupci mogli da uslede nakon prijema izveštaja policije“.

Prema Danasovim informacijama, u „audiju“ nije bio ministar Vulin, niti drugi državi zvaničnik, već dva lica koja su zaposlena u Ministarsvu policije, od kojih je jedno upravljalo tim vozilom.

U „audiju“ je lakše povrede zadobilo jedno lice, dok vozač „fijata“ nije povređen.

Pretpostavlja se da je ministar Vulin doputovao juče na Taru, a da se vozilo iz njegove pratnje vraćalo u Beograd.

Ni u policijskim saopštenju se ne navode detalji udesa, identitet vozača „audija“ i brzina kojom se kretalo to vozilo, a krivica se,pratktično, pripisuje vozaču „fijata“.

Nakon udesa kod Užica, u kome je učestvovalo vozilo MUP-a, tužilašvo čeka izveštaj policije 2
Policijska uprava Užice/ Foto: N. Kovačević

Policijska uprava Užica je potvrdila učešće vozila MUP-a  u tom udesu i navela da je „vozač „fijata“ imao probnu vozačku dozvolu i 0,13 promila alkohola u organizmu i da je isključen iz saobraćaja“.

Dragan Savić, otac dvadesetogodišnjeg mladića koji je bio za volanom „fijata“, kaže za Danas da je vrlo brzo došao na mesto nesreće i da je „osim vozila koje je učestvovalo u udesu, putem protutnjao još jedan automobil sa blinkerima“, za koji kaže da je, „najverovatnije, vozilo MUP-a“.

„Jednim od tih auta je ministar Vulin doputovao na Taru. To znam sigurno, ali ne znam kako se vratio u Beograd“, kaže Savić.

O saopšenju policije kojim se za udes sumnjiči njegov sin, kaže da će „sačekati zvanične podatke, ali da mu je sve to čudno“.

„Moj sin je profesionalni sportista, golman koji je prošao školu Crvene zvede, i ne koristi alkohol, a oni tvrde da je imao alkohola u krvi, što je veoma čudno“, kazao je za Danas Savić i objasnio da se njegov sin juče uputio na trening na Zlatibor.

Kaže da je „vozio brzinom od oko 60 m/h i da je pokušao da izbegne sudar, ali da to nije uspeo, jer se „audi“, kako su mu rekli očevici, „kretao brzinom od oko 160 km/h“.

„Nakon svega, vozač „audija“ je izašao iz kola, prišao mom sinu i rekao mu – izvini, nisam te video. Ljudi koji su sve to videli, bili su zgroženi bahatom vožnjom vozača „audija“, a mog sina je samo Bog spasio“, navodi za Danas Savić.

Kazna,  jer nije imao „P“ nalepnicu  

„Nisam mogao da verujem kada je policija, u celoj toj situaciji, kaznila mog sina jer na autu nije bilo nalepnice „P“, što je oznaka  za vozače početnike“, kaže Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari