Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv vozača policijskog “audija“ zbog sumnje da je izazvao udes kod Užica 1Foto: Privatna arhiva

Protiv vozača policijskog „audija“ iz ministarske pratnje, zbog sumnje da je izazvao udes, 20.februara ove godine kada je udario u „fijat“ užičkih tablica, na magistrali Užice-Zlatibor, kod Bele Zemlje, Osnovno javno tužilaštvo u Užicu je pokrenuo postupak.

Danasu je rečeno da je Tužilaštvo dobilo policijski izveštaj o tom udesu i da je „pokrenulo krivično gonjenje protiv M. V. iz Beograda, vozača „audija A6″ koje je u vlasništvu MUP Srbije, zbog sumnje da su „propusti u njegovoj vožnji uzrok nastanka saobraćajne nezgode“.

„Postoje osnovi sumnje da je M. V. učinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja“, navode za Danas u Tužilašvu i objašnjavaju da „brzina kretanja vozila, koja su učestvovala u nezgodi, može biti određena samo saobraćajnim veštačenjem“.

Za L. S. iz Užica, vozača „fijata 500“ koji je imao probnu dozvolu, objašnjavaju u Tužilaštvu, „nema indicija da je svojim načinom vožnje uzrokovao saobraćajnu nezgodu“ i navode da će biti „ispitan kao svedok“.

Alkotestiranjem učesnika na mestu udesa, objašnjavaju u Tužilaštvu, „utvrđeno je da vozač „audija“ nije imao alkohola, dok je vozač „fijata“ imao 0,13 promila“, ali je „analizom uzorka krvi oba vozača utvrđeno da nisu imali alkohola u krvi“.

Takođe, navode u Tužilaštvu, „u vozilima koja su učestvovala u nezgodi nije se nalazilo štićeno lice“ i „na mestu nezgode nisu zatečena druga lica“.

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv vozača policijskog “audija“ zbog sumnje da je izazvao udes kod Užica 2
Tužilaštvo u Užicu/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Podatke o tome da li je bilo drugog vozila u kome je bilo štićeno lice i ko je to bio, jer se u javnosti spekuliše o tom drugom vozilu u kome je, navodno, bio ministar Aleksandar Vulin koji je, pretpostavlja se, tog dana bio na Tari, u Tužilaštvu kažu da se te informacije mogu tražiti od MUP Srbije.

Naša redakcija je tražila te informacije, jutro posle udesa, ali do danas one nisu stgle iz MUP Srbije.

Inače, Policijska uprava Užice je, dan posle udesa, u svom saopštenju, potvrdila učešće vozila MUP i, sadržajem tog oglašavanja, praktično je krivicu pripisala vozaču „fijata“.

Kako je Danas ranije pisao, a na osnovu svedočenja očevidaca i sudskog saobraćajnog veštaka, udes je izazvao „audi“ koji se, iz pravca Zlatibora, kretao izuzetno velikom brzinom i pod blinkerima, tako što je prešao na suprotnu traku i udario „fijata“, koji se kretao svojim trakom iz pravca Užica.

U udesu je lakše povređen D.S. iz Beograda, suvozač u policijskom „audiju“.

Negiranje pritsaka „viših instanci“

„Osnovno javno tužilaštvo svoju funkciju vrši u skladu sa odredbama ustava i zakona i, u konkretnom slučaju, kao i u bilo kome drugom slučaju, nije bilo nezakonitih uticaja viših instanci na rad tužilaštva“, tvrde u užičkom Tužilaštvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari