Napadnuti članovi teatra iz Zagreba u centru Novog Sada: Grupa mladića ih pitala da li su iz Hrvatske, pa počela da ih bije 1foto: A. L.

Dva člana Teatra ITD iz Zagreba, napadnuti su sinoć oko 3.30 časova u Nikolajevskoj porti u centru Novog Sada, a povod napada bio je to što su izgleda pričali na hrvatskom.

Napala ih je grupa od pet, šest mladića za koje još nema informacija da li su pronađeni.

Oni su po nezvaničnim informacijama iz policije, prišli gostima iz Zagreba, pitali ih da li su iz Hrvatske te počeli da ih biju.

Nakon toga su pobegli sa mesta napada. Napadnuti članovi ITD teatra prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine gde su im kontatovane lake telesne povrede. Nakon pružene pomoći pušteni na kućno lečenje.

Tokom današnjeg dana oni su se vratili u Hrvatsku, a napad na njih kvalifikovan je kao nasilničko ponašanje.

Oni rade kao tehničari u pomenutom teatru koje je inače su bilo učesnik Međunarodnog festivala „Synergy“, koji je ove godine deo programa Evropske prestonice kulture.

Teatar ITD iz Zagreba jedan je od pet pozorišta iz regiona koji su učestvovali na ovom festivalu u Novosadskom pozorištu od 15. do 19. decembra.

U fokusu ovogodišnje „Sinergije“ bila je ugroženost žena, a od svog osnivanja ova manifestacija se bavi ugroženim kategorijama društva.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

* U prvobitnoj vesti objavljeno je da su napadnuti glumci Teatra ITD, kako je to bilo i sapšteno nezvanično medijima, ali iz Teatra ITD potvrdili su da je reč o njihovom tehničkom osoblju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari